Olay, merkez Karatay İlçesi Ali Yaman İlköğretim Okulu'nda geçen salı günü meydana geldi. İddiaya göre, teneffüs sırasında okulun koridorunda bulunan 1'inci sınıf öğrencisi M.M.D.'nin yanına gelen, üst sınıflardan 4 öğrenci, bağırmaması için ağzını kapatttıktan sonra, elleri ve ayaklarından tutup zorla bodrum kata indirdi. Ardından mendille gözünü bağlayan öğrenciler, M.M.D.'nin karnına yumruk attı. Başka bir öğrencinin durumu fark etmesinden korkan 4 öğrenci, M.M.D.'yi bırakarak kaçtı. Canı acıyan ve çok korkan minik M.M.D., gözlerini açarak hemen sınıfına çıktı.

Yaşadığı korkuyu unutamayan M.M.D., eve geldikten sonra olayı annesi Eşe D.'ye anlattı. Olayı eşinden öğrenen baba Ali Fuat D., hemen okula giderek sorumluların bulunmasını istedi. Ali Fuat D., okul yönetiminin durumu anlattıktan sonra kendilerine tepki gösterdiğini iddia ederek, "Bana 'Ne oldu çocuğun öldü mü veya bıçaklandı mı da okula geliyorsun. Git bildiğin yere şikayet et' diyerek tepki gösterdiler. Bunun üzerine dilekçeyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundum. Sorumluların bulunmasını  istiyorum. Ayrıca en azından okula bir güvenlik görevlisi konulmasını gerekir" dedi.  ANNENİN İSYANI

Oğlunun yaşadığı olaydan psikolojik olarak çok olumsuz etkilendiğini dile getiren Eşe D., okul yönetimine tepki göstererek şunları söyledi:

"Çocuğum ölseydi, ölüsünü mü okuldan alacaktık? Ayrıca okulun tüm koridorlarında da güvenlik kamerası görüntüleri var. Bu görüntüleri dahi bize göstermediler. Bize yardımcı olmaları için okula gidip müracaat etmiştik. Ama tepki alınca da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazdık. Olayın ardından oğlumun psikolojisi bozuldu. Yatarken birden ayağa kalkarak yaşadıklarını hatırlıyor. Ben de çocuğuma böyle bir muamele yapılmasına anlam veremiyorum. Çocuğumdan ne istediklerini öğrenmek istiyorum." 

"ÇOK KORKTUM"

M.M.D. ise yaşadığı olayı anlatırken 4 çocuğun kendisini zorla bodrum kata indirdiğini ve gözlerini mendille bağlayarak dövdüğünü söyledi. Çocukların arkasından yaklaştığını, yüzlerini görmediğini ve kucaklayarak bodrum kata indirdiklerini belirten M.M.D., çok korktuğunu belirtti.

"MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİK"

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Duran, bir öğrencinin dövülmesiyle ilgili şikayet dilekçesinin kendilerine ulaşmasının ardından 2 müfettiş görevlendirerek olayla ilgili  inceleme başlattıklarını söyledi. Duran, şöyle konuştu:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir ilköğretim okulu öğrencisinin zor kullanılarak tartaklandığı ve dövüldüğü ile ilgili dilekçe geldi. Dilekçenin ardından 2 müfettiş görevlendirdik ve olayla ilgili inceleme başlattık. Öğrencilerimiz, bizlere aileleri tarafından emanet edilmiş yavrularımız. Ders saatleri içinde güvenlikleri sağlanarak sağlık, mutluluk içinde eğitimlerine devam etmeleri ve sağ salim evlerine dönmeleri noktasında öğretmenlerimizin ve okul idarecilerimizin çok dikkatli davranmaları gerekmektedir."



MKY(İA/SS)

---

D.: Durmaz