Kasapçayırı İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki etkinliğe, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı AK Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Ramazan Topaç, ilk kez düzenlenen yıl sonu şenliğinin özellikle veli ve öğrenciler arasında dayanışmayı arttırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler, anne ve babalarının da katılımıyla önce uçurtma yarışı yaptı. Ardından babalarını el arabalarına bindiren öğrenciler, bitiş çizgisine ilk ulaşmak için yarıştı. Bir diğer yarışmada ise öğrenciler gözlerini bağladıklarını ebeveynlerine elma ve yoğurt yedirmeye çalıştı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışma, izleyenleri güldürdü. Halat çekme, yumurta taşıma, koca ayak, lastik fırlatma, ayakkabı bulma, tomruk kesme yarışmalarının ardından veliler arasında bilek güreşi yarışları da düzenlendi.

Elma yeme yarışmasında birinci olan anne İsmet Özen, "Hayatımda ilk defa çocuğumla oyun oynadım ve bu kadar çok eğlendim. Hakikaten çok güzel oluyormuş, herkese tavsiye ederim" dedi.

Çocuklarıyla takım halinde yarışan veliler hem eğlendi hem de çocuklarıyla birlikte zaman geçirdi. Yarışmalarda dereceye girenlere madalya verilirken, şenliklere sponsor olan bir tarım firması ise yarışmaların birincilerine organik gübre ve çeşitli hediyeler verdi.