Kaş'ın Yeşilköy Beldesi'ndeki Hilmi Toksoy İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Eray Kocaer’in organik tutkalı büyük ilgi topladı. Evlerinin bahçesindeki nergislerin çoğalması nedeniyle annesi ile birlikte bir kısmını toplamaya başladıklarını anlatan Eray Kocaer, nergis soğanlarının ellerini yapışkan yapması üzerine durumu öğretmeni Hülya Yılmaz’a anlattığını söyledi. Öğretmeninin de yardımıyla, "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışması için organik tutkal araştırmalarına başladıklarını belirten Kocaer, mikserden geçirdiği nergis soğanlarını süzdükten sonra suyla karıştırıp kağıt, tahta gibi birçok üründe yapıştırıcı olarak kullanılabildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI YASAKLADI

Çalışmasına ‘Organik Tutkalım’ ismini veren Eray Kocaer, Sağlık Bakanlığı’nın solvent bazlı çözücü içeren yapıştırıcıların okullarda kullanımının yasaklandığını hatırlattı. Bunun üzerine geliştirdikleri organik tutkalın okullarda çok rahat kullanılabileceğini belirten danışman öğretmen Hülya Yılmaz ise kağıt, tahta gibi birçok ürünü yapıştırabilen organik tutkalın içinde hiçbir kimyasal bulunmadığını söyledi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Araştıran, sorgulayan, deneyerek yaptığı şeyden zevk alan bir gençlik yetiştirmek amacımız doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nca sağlıksız yapıştırıcıların yasaklandığı bir sırada bir öğrencimiz organik bir yapıştırıcı buluyor. İşte bizim hedefimiz buydu” dedi.

Proje Akdeniz Üniversitesi yetkililerinin de ilgisini çekti ve araştırmalara konu edileceği belirtildi.