Zonguldak Belediyesi'nin, Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği toplantıya Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Komiseri Bayram Alaf ve Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Metin konuşmacı olarak katıldı.

Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, salonu dolduran ilköğretim okulu öğrencilerine, çocuk hakları konusunda bilgi verdi. Çocukların her türlü istismar, ihmal ve sömürüden korunması gerektiğini vurgulayan Ertem, "Çocukların ticari metal haline gelmesi, alışveriş ekonomisinde kullanılması kesinlikle yasaklanmalıdır. Günümüzde bu düzenlemeye uygun olmayan bazı uygulamalara rastlıyoruz. Dünya genelinde 200 milyonun üzerinde çocuk işçiden bahsediliyor. 5 ile 14 yaş arasındaki çocukların çok ağır işlerde çalıştırıldığını görüyoruz. Bunları önleyici yasal düzenlemeler yapılmalı" dedi.  

Yrd. Doç. Dr. Özge Metin de 'Duygusal İstismar' konulu bir sunum yaptı. Çocukların yetişkin birey haline gelinceye kadar yaşadıkları sorunları ifade eden Yrd. Doç. Dr. Metin, anne ve babaların bu sorunlara karşısındaki tutumlarını ve nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. Toplantı, soru- cevap bölümüyle sona erdi.



GG(EE/BT)