Merkez Çukurova İlçesi'nde Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Devlet Su İşleri İlköğretim Okulu'nun öğrencileri ve veliler, okullarının imam hatip lisesine dönüştürüleceği duyumları üzerine öğle saatlerinde Adana Valiliği'nin önüne geldi. İlköğretim okulunun imam hatip lisesine dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenciler ile anne ve babaları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'le görüşmek istedi.

Yaklaşık 100 kişilik grup adına açıklama yapan veli Hatem Tekcan, okulun devlet desteği almadığını iddia ederek, "Bu okulun perdesinden sırasına kadar her şeyini biz aldık. Burayı veliler okul haline getirdi. Çocuklarımız okulundan ve öğretmenlerinden ayrılacak. Öğretmenlerin hepsi bir tarafa gidecek. Çocuklarımız mağdur olmasın. Evime en yakın okul burası. Biz imam hatibe karşı değiliz. Madem yapılmasını istiyorlar, yeni okul açsınlar, bizim okulumuza dokunmasınlar" diye konuştu.

Veliler, bir süre daha tepkilerini dile getirip, dağıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise ilköğretim okulunun imam hatip lisesine dönüştürülmesinen netleşmediğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Zorunlu eğitim yasasının çıkmasıyla 2 aydır çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Selamet, "İlçe Milli Eğitim müdürlerimiz, okullarla, velilerle ve muhtarla konuşarak bir rapor oluşturdu. Bu raporu ilimizde kurduğumuz komisyonlarda değerlendiriyoruz. Kesin bir şey yok. Karar değerlendirme aşamasında. Ama kimse mağdur olmayacak" dedi.



ÇA(BY/CK)