Hala- dayı çocukları olan Lütfiye İncirli ile Ahmet İncirli çiftinin 3'üncü çocuğu olan İlknur İncirli, 4 çocuk cerrahı, 3 anestezi uzmanı, 1 çocuk kalp damar cerrahı ve 4 plastik cerrah olmak üzere 20 kişilik ekip tarafından 2 Mayıs'ta ameliyat edildi. 10 saat süren operasyonla minik İlknur, kalbi ve başı olmayan gövdesi, kol ve bacakları karnına yapışık durumdaki kardeşinden ayrıldı. İlknur'un karnında oluşan açıklık, ikizinin derisiyle kapatıldı.

'BELLİ BİR YAŞA GELMESİ BEKLENDİ'

Başarılı ameliyattın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden İlknur İncirli'nin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "Doğduğu günden beni hastanemizde gözlem altında bulunan bebeğin belli bir yaşa gelmesi beklendi. Radyoloji tetkiklerinde karnına yapışık ikizin yaşayacak durumda olmadığı belirlendi. Sonuçta, çocuk cerrahisi, kalp damar ve plastik cerrahi uzmanlarımız tarafından başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Şu anda İlknur bebek sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Bir sorun görünmüyor. Ameliyatın verdiği stresle zaman zaman ağlıyor. Ama bu durum 4 yaşındaki bir çocuğun normal davranışlarıdır" dedi.

Rektör Akınoğlu, İlknur İncirli'nin ailesinin halen Kilis'te bulunduğunu ve tedavisinin tamamlanmasının ardından anne ve babasına teslim etmeyi planladıklarını kaydetti.

50 BİN DOĞUMDA BİR GÖRÜLÜYOR

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer ise İlknur bebeğin yaşadığı sorunun tıp literatüründe ender görülen hastalıklardan olduğunu ve 50 bin doğumda bir görülebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Tuncer; ameliyatla ayrılma sonunda İlknur bebekte eksik bir organ olmadığını vurgulayıp, "Çok yönlü araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda 4 çocuk cerrahı, 3 anestezi uzmanı, 1 çocuk kalp damar cerrahı ve 4 plastik cerrah olmak üzere 20 kişilik ekimiz tarafından 10 saatlik başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. İlknur bebek şu an yürüyor, yemeğini yiyor. Bir sıkıntısı görünmüyor. Bundan sonraki hayatında estetik olarak belki bir iki daha düzeltilmesi gereken işlem olabilir" diye konuştu.