İnternet Andıcı Davası tutuklu sanığı Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 2. kez hakim karşısına çıktı. Başbuğ'un savunma niteliğinde olmayan konuşmasının bitmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Duruşmaya verilen arada izleyicilerin bulunduğu bölüme gelen sanık Başbuğ, ailesi ve kendisine destek için gelen emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu silah arkadaşları ile sohbet etti.


"KOSKOCA GENELKURMAY BAŞKANINI İFTİRALARLA SANIK SANDALYESİNE OTURTUYORLAR"


İlker Başbuğ'un eşi Sevim Başbuğ, "Koskoca Genelkurmay Başkanını iftiralarla sanık sandalyesine oturtuyorlar. Hiç kimse de bir şey demiyor. Ayıp diye bir şey var" dedi. İlker Başbuğ da izleyici sıralarını kafasıyla işaret ederek "Nerede o eski Genelkurmay Başkanları. Hiçbiri burada yok. Onların başına gelse biz koşar gelirdik buralara. Daha durun, anlatacak çok şeyim olacak. Zamanı gelince daha konuşacağız" diye konuştu. Daha sonra ön tarafa giderek sanık sandalyesine oturan İlker Başbuğ aynı sırada yan yana oturduğu tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve Korgeneral Mehmet Eröz ile sohbet etti.


EMEKLİ ORGENERALLERDEN BAŞBUĞ'A DESTEK


Bu arada duruşmayı İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli orgeneraller Atilla Işık, Hasan Aksay ve Erdal Ceylanoğlu da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma İlker Başbuğ'un savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadelerinin okunması ile devam ediyor.


(BB)