Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof.Dr. Özkan, Hacettepe Üniversitesi'nin Türkiye'deki ikinci yüz nakli operasyonunu başlattığı haberin almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Bu haberin en çok kendilerini sevindirdiğini aktaran Prof.Dr. Özkan, "Herhalde bizden daha mutlusu olamaz. 2006 yılından beri bu işin peşindeyiz. İnşallah bundan sonra çok daha iyi olacak diyordum. İlk yüz naklinden 1- 1.5 ay sonra şu an ikincisi yapılıyor. Önümüzdeki dönemde üçüncüsü, onuncusu yapılacak. Ama her zaman bizi anacaklar. Bunda bizden daha mutlu kimse de olmayacaktır" diye konuştu.

BAŞLANGIÇ BİZ OLDUK

Akdeniz Üniversitesi'nin 'ilk' olarak anılmasının dışında, ilk naklin çok olumlu olması, verici ailenin insanlara iyi mesajlar vermesi ve aydınlatmasının önemini vurgulayan Prof.Dr. Ömer Özkan, "Bu, bizim yıllardır bir türlü gündeme oturtamadığımız şeylerin çok daha hızlı olacağını gösteriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.

İNŞALLAH 100'ÜNCÜSÜ DE YAPILIR

İlkini gerçekleştirdikleri yüz naklinin ardından gelecek ilk donörün sırası gelen merkez tarafından nakledileceğini bildiklerini kaydeden Prof.Dr. Ömer Özkan, şöyle dedi:

"Bunların kuralları belli. Biz de zaten sırasıyla olduğunu biliyorduk. İlk sıra bizimdi. Ondan sonraki merkez de belli. Öncelikle hastalar belirlenecek, sonra hastaların durumuna göre merkez sırası düzenlenecek. Bundan sonra sırada Gülhane Askeri Tıp Akademisi ile Gazi Üniversitesi Hastanesi var. Kadavranın bulunduğu tarihte bu merkezlerin hazır hastaları yoksa, sıra yeniden bize gelecek. Yüz nakli ileride böbrek, karaciğer nakli gibi rutin bir iş olacak. Bu da bizi daha mutlu edecek. İnşallah 10'uncu, 100'üncü yüz naklini önümüzdeki yıllarda duyarız."

KAVDIR HAFTAYA BASIN ÖNÜNDE

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumları hakkında da bilgi veren Prof.Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar'ın her an taburcu edilecek durumda olduğunu belirtti. Uğur Acar'ın rutin tetkik ve takiplerinin sürdüğünü belirten Prof.Dr. Özkan, şöyle dedi:

"Bireysel olarak bir süre vardır. Onu tamamlamaya çalışıyoruz. Onu tamamladıktan sonra haftalık kontrollere çağırmak üzere 10 güne kadar taburcu ederiz. Atilla Kavdır da çok iyi durumda. Atilla'nın, Uğur'un iki üç hafta gerisinde olduğunu düşünün. Önümüzdeki hafta da onu basına göstermeye çalışacağız. O da gayet iyi gidiyor. Onunla ilgili sorunumuz da kalmadı."