Butik Yayıncılık'tan yayınlanan ve kısa sürede ikinci baskısını yapan kitap, D&R'nin en çok satan Türk romanları arasında ilk 10'da yer buldu. 210 sayfalık kitabın kapak tasarımını ünlü besteci Melih Kibar'ın kızı Merve Kibar yaptı. Şenol’un ilk baskısı 3 bin olan kitabı 12 liradan satılıyor.

1985'de Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde doğan Işıl Şenol, önce Balıkesir Fen Lisesi'ni ardından İTÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü bitirdi. İstanbul'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Şenol, "Yazmak benim için bir tutku. Küçüklüğümden beri edebiyata özel bir ilgim var. Lise yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği ve Milliyet Gazetesi’nin kompozisyon yarışmalarında ödüller kazandım. Üniversite yıllarında Balıkesir’de yerel Politika ve Yeni Haber gazetelerinde yazılar yazdım. 'Asma Pansiyon' ilk romanım oldu. Asma Pansiyon Bozcaada'da küçük bir pansiyonda geçen büyük bir hayat hikayesini, dostluğu ve dayanışmayı anlatıyor. Kendinden ve çevresinden kaçmaya çalışan genç bir kızın yolu küçük bir pansiyona düşüyor ve buradaki beş kişi ona yardım edebilmek için ellerinden gelenleri yapıyor" dedi.

İMZA GÜNÜNE KATILDI

Işıl Şenol, Bigadiç Kültür Eğitim Vakfı'nın (BİKEV) geleneksel keşkek gününde kitabını imzaladı. Şenol, "İlk kitabımı doğup büyüdüğüm Bigadiç'teki insanlarla paylaşmak çok güzel bir duygu. BİKEV köy kızlarına eğitim olanağı sağlayan bir vakıf. Babam da bu vakfın kurucuları arasında yeralıyor. Burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. İleride yeni kitaplarımla yine burada olmak isterim" diye konuştu. Şenol, kitapların bir bölümünü vakfın yaptırdığı Rüştü Koray Kız Öğrenci Yurdu kütüphanesine hediye etti.

Annesi emekli öğretmen Sema Şenol ve babası veteriner hekim Oğuz Şenol da Işıl'ı imza gününde yalnız bırakmadı.



CY(İÖ/BT)