150 EK DELİL KLASÖRÜ


2400 sayfalık iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin yaklaşık 150 ek delil klasörü bulunuyor.


ERSANLI'YA YÖNELTİLEN SUÇLAMA: TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ


İddianemede ‘terör örgütüne yardım ve yataklıkla’ suçlanan yayımcı Ragıp Zarakolu’nun 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor. ‘Terör örgütü yöneticisi olmak’ ile suçlanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi isteniyor.


‘SİYASET AKADEMİLERİNİN SORUMLUSU’-


Büşra Ersanlı’nın örgüt yöneticiliği ile suçlanmasının nedeni ise ‘BDP’nin siyaset akademisi’ oldu. İddianamede BDP’nin siyaset akademisinin terör örgütü PKK-KCK’nın güdümünde olduğu ve Ersanlı’nın bu siyaset akademilerinin sorumlusu olduğu belirtiliyor


KCK YÜRÜTME KURULUNUN ÜÇ ÜYESİ LİDER


İddianamede KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan’dan sonra gelen 3 kişilik ‘KCK yürütme kurulu’ üyesi anlatılıyor.


İDDİANAMEDE BİR NUMARALI SANIK YÜRÜTME KURULUNDAN


İddianamede bu üç isimden biri olan Kudbettin Yazbaşı bir numaralı sanık olarak yer alıyor. ‘KCK yürütme kurulu’ üyesi Ali Durç ise iddianamenin firari şüphelisi olarak iddianamede yer alırken, diğer yürütme kurulu üyesi Nihat Oğraş hakkında ise Haziran ayında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığı iddianamede anlatıldı. İddianamede terör örgütü KCK’nın İstanbul’daki yönetim kadrosunun yer aldığı, seçim sürecindeki molotoflu eylemlerin anlatıldığı kaydedildi.


(BB)