Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, tüm ameliyat ekibi ve Uğur'un ağabeyi Ali Acar, saat 12.00'de basın toplantısı yaptı.

Ameliyatın üzerinden bir ay geçmesi nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan operasyonun mimarı Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnşallah 10- 15 gün sonra bir böbrek nakli olmuş hastamız gibi normal yaşantısına dönecek" dedi.

Daha önce iş bulamadığını ve bir işte en fazla 6 ay çalıştığını anlatan Uğur Acar'a ameliyattan sonraki ilk iş teklifi de yine üniversiteden geldi. Toplantıda konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, "Ben şu an huzurlarınızda kendisine iş teklif ediyorum. Bizimle çalışabilir. Önemli olan dinamik bir insan olarak yaşamına devam etmesi" dedi.

Üniversitenin kurucu rektörü ve organ nakil merkezine ismi verilen Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu da üniversitenin yapmadığı bir bağırsak, bir de akciğer nakli kaldığını, sıranın da bu iki nakilde olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Uğur Acar ise daha önce İstanbul'da geçirdiği operasyonlardan sonuç alamadığını ve Ankara'da İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Prof.Dr. Ömer Özkan ile tanışma fırsatı bulduğunu anlattı. Acar, "Ömer hocamı ilk tanıdığımda beni mutlu edeceğine inandım. Allah da yardım etti ve çok erken kendimi topladım" dedi.

Maskesiz olarak basının karşısına çıkan Uğur Acar, şunları söyledi:

"Çocukluk yıllarında iş hayatına atıldım ama yüzümden dolayı en fazla çalıştığım gün ve zaman olarak 6 aydır. Bundan dolayı bir yerde net çalışamadım. Bundan önceki hayatımda çok insan tanıdım benden kötülerini gördüm, yatalak olanları gördüm, eli kolu olmayanları gördüm ama onları gördükçe kendimi o haldeyken bile daha iyi hissettim. Buradan tek diyebileceğim organ naklini bağışlayan aileye teşekkür ediyorum."