Olay, 11 Ocak 2011 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'nde meydana geldi. Halil Sonsoy, birlikte yaşadığı 46 yaşındaki Zübeyde Naz'ı rahatsız ettiğini öne sürdüğü evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Burhanettin Polat'ı, eve gelip saldırması üzerine, tabancayla 4 yerinden vurarak öldürdü. Olaydan 11 gün sonra yakalanan Sonsoy, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Halil Sonsoy, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

2002 yılında da eşi Zeynep Sonsoy'u öldürmekten cezaevine giren, ancak akıl ve ruh sağlığı hakkındaki raporda, 'cezai ehliyeti olmadığı' belirtildiği için 2003 yılında beraat eden Halil Sonsoy hakkında, bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporda 'cezai ehliyetinin olduğu' belirtildi.

'KENDİMİ KURTARMAK İÇİN HAREKET ETTİM'

Son sözü sorulan Halil Sonsoy savunmasında, ''Olay günü maktül kapımı tekmelemeye başladı. Kapıyı açtım üzerime saldırdı ve elini beline attı ve silahını çıkardı. Ben de kendimi kurtarmak maksadı ile hareket ettim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Halil Sonsoy'a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından suçu ağır tahrik altında gerçekleştirdiğini kanaat getiren heyet, mahkemedeki iyi halini de göz önünde bulundururak cezayı 15 yıla indirdi.   



HD(İA/COŞ)