Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 19 ay önce çift kol nakli yapılan ve gündelik ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilen Cihan Topal, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ı ziyaret etti. Cihan Topal, yoğun bakımdan normal servise alınan diğer çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır’ı, enfeksiyon riskinden dolayı ziyaret edemediğini söyledi.

Rutin kontrolleri için ayda bir hastaneye geldiğini aktaran Cihan Topal, ayda bir kontrole geldiğini ve Fizyoterapist ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır’a çok çok geçmiş olsun. Ben bu süreci yakından yaşadım. Ziyaret etmek istiyordum ama enfeksiyon riskinden dolayı yanına girmedim. Bir iki ay sonra ziyaret edeceğim. O süreci ben yaşadım. Ailenin halini iyi biliyorum. Atilla’yı riske atmaya gerek yok. İnşallah bir an önce iyileşir. Ailesinin tedirgin olmasına gerek yok. İşin zor kısmı bitti. Önemli olan başlamaktı. Başlamak, bitirmenin yarısıdır. Atilla yakında sağlığına kavuşur ve çocuklarının elini tutar inşallah. Ellerini tam olarak kullanması için iki yıl geçmesi gerekiyor."

'KİŞİSEL BAKIMINI KENDİ YAPIYOR'

Uzman fizyoterapist Kadriye Tombak da, Cihan Topal’ın tedavisine ev programı şeklinde devam ettiklerini kaydetti. Cihan Topal’a tedavisi için ne yapması ve yapmaması gerektiği konusundan bilgiler verdiklerini söyleyen Tombak, "Cihan artık kişisel bakımını, aktivitelerini kendi yapıyor. Atilla’nın durumu stabilleşsin, onun da tedavisine başlayacağız. Şu anda en önemli olan dokuların uyuşması. Enfeksiyon riskini ve dokuların reddedilme döneminin aşılması gerekir" diye konuştu.



ÖE(HA/COŞ)