Tekkeköy İlçesi Çınaralan Köyü'nde ailesiyle birlikte oturan N.D., yakınlarının aracılığıyla geçen yılın ocak ayında bir kargo şirketinde kurye, K.D. ile tanıştı. 2 aylık arkadaşlık yapan ve birbirlerine aşık olan gençler, ailelerinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine anlaşıp kaçtı. Bir süre sonrada resmi nikah yaparak evlenen gençler K.D.'nin ailesinin kaldığı eve yerleşti. K.D. ile genç kadın iddiaya göre ilk gece ve ondan sonraki günlerde cinsel ilişkiye girmedi. K.D., 2 hafta sonra ters ilişkiye girmek isteyince N.D. bu teklifi kabul etmedi. Ardından bir süre sonra bir kez daha eşine teklifte bulunan K.D. olumsuz yanıt alması üzerine N.D., kadını dövüp, bıçakla bacağından yaralayarak, elbiselerini çıkartıp zorla ters ilişkiye girmek istedi. N.D.'nin bağırıp yardım istemesi üzerine K.D. amacına ulaşamadı. K.D., sabah olunca ailesini arayarak başına gelenleri anlattı. Polise giderek eşinden şikayetçi olup boşanma davası açtı. Gözaltına alınıp nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan K.D., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve yaralama suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dün son kez hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisine iftira attığını öne süren K.D, şöyle dedi:

"Gerdek gecesi ve ondan sonraki günlerde cinsel ilişkiye girmek istedik. Ancak, korkup ağladığı için ilişkiye girmedik. Kendisine anlayışlı oldum ve hiç bir şey için zorlamadım. Bacağındaki yarayı da aileler kanlı çarşaf görmek isteyince kendisi kesip, kanını çarşafa sürdü. Ben suçsuzum." 

Duruşmaya katılan N.D ise, sanık ile birbirlerini severek evlendiklerini ancak eşinin zaman geçtikce değiştiğini dile getirdi. İfadesinde K.D'nin gerdek gecesi ve ondan sonraki iki hafta içerisinde kendisine hiç yaklaşmadığını belirten genç kadın, şöyle dedi:

"Asıl onun ailesi kanlı çarşafı görmek istedi. Kendisi de parmağını kesip çarşafa sürüp gösterdi. Ben bacağımı kesmedim. 2 hafta sonra ters ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Oda üstelemedi. Bir süre sonra yine ters ilişki teklifinde bulundu. Yine kabul etmedim. Ancak bu kez beni dövdü. Elbiselerimi yırtıp bana tecavüz etmek istedi. Bıçakla bacağımdan yaraladı. Bağırıp yardım isteyince de beni bıraktı." 

Genç kadın boşanma davası açtığı eşinden şikayetçi olmadığnı dile getirdi.

Mahkeme heyeti ise, genç kadın bakire olduğu, ters ilişki bulgularının bulunmadığını ve sanığın üzerin atılan suçları işlediğine dair N.D'nin iddiası dışında başkaca delil bulunmadığını belirterek K.D'nin beraatine karar verdi.



İA(İS/İD)