Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde bir armut bahçesinde geçen nisan ayında piknik yapanlar, yakılmış bir ceset görünce polise haber verdi. İnceleme yapan ekipler, ölen kişinin inşaat ustası Kılıç Kaygusuz olduğunu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, Kılıç Kaygusuz'un ailece görüştüğü ve uzaktan akrabası olan 3 çocuk annesi Vildan Kurnaz ile ilişkisi olduğunu belirledi. Kılıç Kaygusuz'un, kendi adına aldığı telefon kartını, kullanması için Vildan Kurnaz'a verdiği de saptandı.

CİNAYETİ, OĞLUYLA BİRLİKTE İŞLEMİŞ

Vildan Kurnaz'a ait evde yapılan incelemede, banyodaki fayansların arasında kan izlerine rastlandı. Gözaltına alınan Kurnaz, suçunu itiraf etti. Vildan Kurnaz verdiği ifadede, Kılıç Kaygusuz ile aralarında gönül ilişkisi bulunduğunu ve bir kaç kez birlikte olduklarını belirterek şunları anlattı:

"Olay günü tekstil firmasında çalışan eşim Cengiz iş seyahati için Kayseri’ye gitti. Kılıç bana mesaj çekerek 'sana geliyorum' dedi. Ben de, aynı binada akrabalarım oturduğu için gelmemesini söyledim. Telefonla arayarak 'geleceğim' diye ısrar etti. Gece 02.00 gibi eve geldi. Gelmemesini söylediğim halde geldiği için tartıştık. Bana vurunca ben de mutfaktan aldığım bıçak ile sırtından bıçaklayıp banyoya sürükledim. Gürültüye uyanan oğlum Mustafa ne olduğunu sorunca 'bana tecavüz etmek istedi. Ben de bıçakladım' dedim. Kokmasın diye tuzladıktan sonra bir halıya sarıp cesedi banyoya koyup kapıyı kilitledik. Ertesi gün, oğlum Mustafa ile işten gelen oğlum Onur’a durumu anlattık. Onlar da arkadaşları Adem Tatlısu ile birlikte eve gelip cesede baktılar. Daha sonra cesedi alıp bir arabaya koyup götürdüler. İki gün sonra iş seyahatinden gelen eşim Cengiz’e durumu anlattık ve olayı kapattık."

Mahkemeye sevk edilen sanıklardan Vildan Kurnaz ve oğlu Mustafa Kurnaz tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Vildan Kurnaz ile hakkında 'Adam öldürmek suçundan' ömür boyu hapis cezası istenen Mustafa Kurnaz ve 'Suç delilerini yok ettikleri' öne sürülen tutuksuz iki sanığın yargılanması tamamlandı.

OĞLU: TEK HATAM CESEDİ YAKMAKTI

Son duruşmada gözyaşlarına hakim olamayan Vildan Kurnaz, "Kılıç Kaygusuz benim sevgilim değildi. Onun yüzünden psikolojim bozuldu. Panik atak hastası oldum. Evde her zil çaldığında korkuya kapılıyordum. Çok pişmanım" dedi. Cinayetle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Mustafa Kurnaz ise, "Ben cinayete karışmadım. Tek hatam cesedi yakmaktı. Keşke polise haber verseydim" diye konuştu.

MAHKEME TAHRİK İNDİRİMİ UYGULADI

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Vildan Kurnaz’ı önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme, duruşmalardaki iyi halini de gözönünde bulundurarak cezayı 17 yıl 6 aya indirdi. Cinayeti annesi ile birlikte işlediği iddia edilen Mustafa Kurnaz’a ise 'suçu tahrik altında işlediği' ve olayın yaşandığı tarihte yaşının küçük olması nedeniyle 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan Adem Tatlısu’yu 'Suç delillerini yok etmek' suçundan 1 yıl 8 ay, aynı suçtan yargılanan Vildan Kurnaz’ın diğer oğlu O.K.’yı ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırdı.



SB(FK/COŞ)