Türk Hava Yolları'nda (THY) kabin memuru olarak çalışırken lösemiye yakalanan Gülenay Gürbüz Elmacı, 9 aylık bir tedaviyle sağlığına kavuştu. Geçen 5 Eylül'de nikah yapan, ancak 2 gün sonra hastalığının yeniden nüksettiği ortaya çıkan Gülenay Gürbüz Elmacı'nın tedavisi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nde sürüyor. Kemik iliği nakli için uygun donör aranan ve kampanya başlatılan Gülenay Gürbüz Elmacı için Ereğli'de yaşayan arkadaşı Çiğdem Özaydın, yakınlarıyla birlikte seferber oldu.

Gülenay Gürbüz Elmacı ile aynı dönem THY'de kabin memuru olarak çalışan ve daha sonra işten ayrılan Çiğdem Özaydın, babası Ömer Danışmaz, diğer yakınları ve arkadaşlarıyla birlikte kan vermek için Ereğli Devlet Hastanesi önünde toplandı. Burada gazetecilere açıklama yapan Çiğdem Özaydın, ülke genelinde başlattıkları kampanyada şimdiye kadar Gülenay için uygun donörün bulunamadığını söyledi. Alınan kan örneklerinden lösemi tedavisi gören 4 hastaya uygun donör bulunduğunu belirten Özaydın, şöyle konuştu;

"Gülenay için doktorlar tarafından 1 aylık bir süreç belirlendi. Gülenay için buradayız. Ama alınan kan örnekleri, aslında Türkiye'de bütün ilik nakli bekleyen hastalara umut ışığı oluyor. Gülenay'a uymayan kan örnekleri diğer hastalar için değerlendiriliyor. Tek isteğimiz bu kan analizlerinin hızlı bir şekilde yapılması ve sonuçta Gülenay için uygun donörün bulunmasını umut ediyorum."

Çiğdem Özaydın, daha sonra babası Ömer Danışmaz ve diğer yakınlarıyla birlikte kampanya kapsamında hastanede kan örneği verdi.



İÇ(EE/BT)