Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ,Cumhuriyet Gazetesi Ek Yayınlardan sorumlu Genel Müdürü Miyase İlknur’un yanı sıra çeşitli kentlerden gelen çok sayıda Cumhuriyet Gazetesi okurlarının katıldığı anma töreni, Hacıbektaş ilçesinin Çilehane bölgesindeki İz Bırakanlar Mezarlığı'nda düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, "Türk ulusunun bilgesi İlhan Selçuk’u ölümünün 2. yılında gömütü başında anarken ona olan özlemimizi dile getiriyoruz" dedi. İlhan Selçuk’un yeğeni ve Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk da, konuşmasında İlhan Selçuk’un yaşam, zaman ve an kavramlarını tanımlamasını anımsattı. Aslı Selçuk, "Yaşam süreci birbirine geçmiş eklemlerden oluşur. Her bir aşama daha öncesini içerir ve sürekli gençliğin gizemi insanın bütün hayatını bir anda duyumsayabilmesidir. Kim bilir şimdi nerede, zamanların ve mekanların birbirine karıştığı bir yerdesin. Aramızdan ayrılışının ikinci yılında yazılarınla kitaplarınla yaşamaktasın” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Orhan Erinç de İlhan Selçuk ile dostluğunun 1963 yılına kadar uzandığını belirterek, ondan öğrendiği iki temel değerin akılcılık ve hoşgörü olduğunu ifade etti.

Törenin sonunda katılanlara Hacıbektaş Belediyesi tarafından lokma dağıtıldı, yaşattığı kahramanlarının heykellerinden oluşan 'Üçüncü Boyutta Turhan Selçuk' sergisi, Hacıbektaş Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı.



AK(OE/ESM)