Samsun'da 1.5 yıl önce meydana gelen olayda Davut Uysal ve Ahmet Sözen, yerel bir gazeteye ilan vererek "Antalya'da serada çalıştırılmak üzere işçi aradıklarını" belirtti. Verilen telefon numarasını arayan Mustafa Nuri Özmen ve Haşim Aydınoğlu'nun toplam 140 TL dolandırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Uysal ve Sözen'in yargılanmalarına devam edildi. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Davut Uysal ile Ahmet Sözen katıldı.

Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan Davut Uysal, "Ben daha önce Antalya'da çalışmıştım. Antalya'da 30-40 kişi için iş imkanı vardı. Bu nedenle Ahmet'le birlikte başka kişileri de işçi olarak götürmek için gazeteye ilan verdik. Telefonla arayan kişilere randevu yeri verip buluştuk. Mustafa ve Haşim'den nüfus cüzdanının fotokopilerini ve otobüs bilet ücreti olarak da 70 TL aldık. Daha sonra ben kaza geçirdim. Dolayısıyla bu kişileri götüremedim. Bu sırada Ahmet bana 'vatandaşlardan aldığımız paraları iade edelim' dedi. Ancak bu kişilerle irtibata geçemediğimiz için paraları ödeyemedik. Suçsuzum dolandırıcılık kastıyla hareket etmedim" dedi.

Tutuksuz sanık Ahmet Sözen de, "Davut yalan konuşuyor. Ben de kendisiyle gazete ilanı ile tanıştım. İlanı birlikte vermedik. Beni de dolandırdı" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, her iki sanığı 6'şar yıl hapse mahkum ederek tutukladı.



İA(İS/AAA)