Denetlemeye İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da katıldı. Mısır Çarşısı’na giren sağlık ekipleri aktarları tek tek gezerek sattıkları ürünlerin uygun olup olmadığını kontrol etti. Özellikle piyasaya sürülen ürünlerin ilaç niteliği taşıyıp taşımadığına bakan ekipler, ürünlerin yeni düzenlemelere uygunluğunu denetledi. İl sağlık Müdürü Dokucu, işyerlerine girerek ürünleri inceledi.


AMAÇ İLAÇ NİTELİĞİNDEKİ SATIŞI ENGELLEMEK


İşyeri sahiplerine, piyasaya sürülen ürünlerin satışı konusunda tavsiyelerde bulunan Dokucu, açıklama yaptı. Baharatçıların alternatif tıp uygulamalarında önemli yeri olduğuna dikkat çeken Dokucu, amaçlarının aktar ve baharatçıların ilaç zannı ile satış yapmasını engellemek olduğunu dile getirdi. Dokucu, denetlemelerin standart Denetim Formu olarak hazırlanan kriterlere göre yapılacağını sözlerine ekledi.


SAĞLIK EKİPLERİNE LOKUM İKRAM ETTİLER


Denetleme sırasında bazı esnaf, sağlık ekipleri ile gazetecilere lokum ikram etti. Esnaf, denetlemeden memnun olduklarını belirterek, tüketici için yapılan kontrollerin önem taşıdığını söyledi. Söz konusu denetlemelerden tüketiciler de memnun kaldı. İl Sağlık Müdürü ekipleri herhangi bir olumsuzluğa rastlamazken Dokucu, denetimlerin sıklıkla yapılacağını belirtti.