Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları uyardı. Kurban kesiminin Allah'a yaklaşmak niyetiyle yapılan bir ibadet olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Öztürk, "Kesilecek kurbanın kusursuz olması gerekiyor. Fiziki olarak olumsuz bir durumu, sakatlık olmamalı. Keserken bıçak hayvana gösterilmemeli. Bıçağın tek yönlü olarak tek bir hamleyle kesilmeli" dedi.

Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, kaçan kurbanlık hayvanının yakalamak için ayağını kesmek ya da hızlı bir şekilde yere düşürüp yaralamanın, hayvana eziyet ve işkence etmek anlamına geldiğini belirterek, "Kurbanlık hayvana eziyet, işkence yapılmamalı. Kesilen kurban kişinin cenette hediyesi olacak. Ahirette kendisine hediye olabilmesi için bu dünyada ona iyi davranması lazım. Kurbanlık hayvanın bir can taşıdığı bilinmeli ve ona göre şefkatle, merhametle yaklaşılmalıdır" diyerek şöyle devam etti:

KURBAN ETİNİ ÜÇE BÖLÜN

"Uygun olan kurban eti 3 parçaya ayrılır. Bir parça kendisine, bir parça fakirlere, bir parçada komşu ve akrabalara ayrılır. Tavsiye edilen budur. Ama hepsini kendisi alıp ya da hepsini de dağıtabilir. Ancak kişi kurban kesemeyen fakirleri de düşünmelidir. 3 parçaya ayırıp dağıtmak daha güzeldir." 



YK(MS/aaa) (FOTOĞRAF)