Şenkaya Kaymakamlığı, ilçede açılacak içkili lokantalarla ilgili yer tespiti yapılması için Ocak ayında İl Genel Meclisi'ne başvurdu. Ocak ayındaki oturumlarda kaymakamlığın talebini görüşen meclis, eksik evrakların gönderilmesi için konuyu İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale etti. İl Genel Meclisi, Şenkaya İlçesi'nde açılacak içkili lokantaların yerlerini belirlemek için konuyu Şubat ayı gündemine aldı. İl Genel Meclisi Başkanı AK Partili Bülent Taşkesenligil'in yönetiminde toplanan mecliste hazırladıkları raporu okuyan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı AK Partili Yunus Polat, kaymakamlıktan içkili yerlerle ilgili olarak görüş ve bir takım teknik bilgilerin istendiğini ama gelmediği için karar veremediklerini açıkladı. 2005 yılında yürürlüğe giren ve özel idarelere içkili yer tespiti yetkisi veren kanunun Erzurum'da ilk defa uygulanacağını belirten Polat, amaçlarının hukuki prosedürleri uygulamak olduğunu belirtti. Yunus Polat, "Evrakların noksan oluşu yüzünden karara varamadık. Biz komisyon olarak raporu hazırladık. İçkili yer bölgesi tespit ediyoruz. Bizim üzerimizde baskı var. Belli kişilere ne pahasına olursa olsun ruhsat verilmesi konusunda dayatma var. Bir aydır sıkıntı ve dayatma içindeyiz" dedi.

'İÇKİLİ LOKANTAYA DİRENME VAR SANKİ'

Şenkaya Meclis Üyesi AK Partili Cavit Aktaş da, komisyonun karar vermemesi nedeniyle yöre halkının mağdur edildiğini savunarak, "Seçilmiş meclis üyesiyim. Bölgemin insanları mağdur oluyor. Onlara karşı eziklik duyuyorum. Burada bir direnme var sanki. Bu işin olmaması için bir direnme var. Bu meclis buna karar verecek, vermek zorunda" diye konuştu. 

AK Parti Meclis Grup Başkanı Atıf Genç, komisyonun kararını verdiğini, eksikliklerin giderilmesi için ilgili kurumlardan yazı beklediklerini söyledi. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, meclisin hem karar vereceğini hem de sorunlara çözüm bulması gerektiğini söyledi.

GÖRÜŞME BASINA KAPATILDI

Şenkaya'ya açılacak içkili lokantalara yer tespiti konusunun ilk günkü toplantılarını gergin bir ortamda yaşayan meclis, ikinci gün oturumunda aynı maddenin görüşülmesini basına kapattı. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil'in görüşmenin basına kapalı yapılması teklifini oy birliğiyle kabul eden üyeler, yaklaşık bir saat süren oturumda da bir karara varamadı. Konuyla ilgili gündem maddesi yeniden İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

ST(KS/COŞ)