İzmirli bankacı Cavidan Özcanşen geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yapılan bir operasyonun ardından iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Özcanşen üçüncü gebeliğinde ise 25 hafta kıpırdamadan yattı ve oğlu Boray’ı 6 aylıkken doğurdu. Bir süre sonra ikinci kez bebek sahibi olmak istedi ancak dördüncü kez yaşadığı hamilelikte de düşük yaşadı. Geçirdiği üzücü olaylar nedeniyle bir daha bebek sahibi olmayı düşünmeyen Özcanşen, bu kez eşiyle planlamadıkları halde ikiz bebeklere hamile kaldığını öğrendi, sevinç ve umuzsuzluğu biklikte yaşadı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yakup Erata ve Op. Dr. Gürsoy Pala hastaya daha önce uygulanan, düşüğü engellemek için rahim boynunun bağlanması yöntemini daha farklı şekilde uyguladı. Bebekler düşmesin diye bu kez sezaryen gibi direkt karnı açılarak ameliyatla rahim boynu bağlanan anne, 8 buçuk ay boyunca oldukça sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirdi. Önceki gün Universal Ege Sağlık Hastanesi’nde 'Ata' ve 'Ateş' adında iki sağlıklı bebek dünyaya getiren Cavidan Özcanşen ile eşi Deniz Özcanşen büyük mutluluk yaşadı.

Özcanşen, "Bebekleri kucağımıza alana kadar doğacaklarına inanmıyordum. Hatta bir gün öncesine kadar isimlerini bile düşünemedik. İlk kez hareket edip, kendi işimi kendim yaptığım sağlıklı bir hamilelik yaşadım. Çok zor günler geçirdik ama bu hamileliğimde daha önce yaşayamadığım her şeyi bu kez yaşadım. Şimdi üç oğlum var ve binlerce kez şükrediyorum. İkizlerimi yaşama bağlayan doktoruma ne kadar teşekkür etsem az. Doğumdan sonra doktorum bebeklerimi hayata bağlayan dikişten çıkan o ipliği bana verdi, ömür boyu saklayacağım" diye konuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yakup Erata hastaya uzun süre önce yapılan, 'konizasyon' denilen rahim ağzı kazıma işlemi nedeniyle yaşadığı üç gebeliğin düşükle, birinin de erken doğumla sonuçlandığını belirtti. Prof. Dr. Erata, "Hastamıza daha önceki gebeliklerinde 'serklaj' denilen rahim boynu dikiş atılarak bağlanmış. Bu uygulamanın hastanın ikiz bebek beklediği de göz önüne aldığımızda kesinlikle yeterli gelmeyeceğini ve yine düşükle sonuçlanacağını düşündüğümüz için farklı bir uygulama yaptık. 'Abdominal serklaj' denilen ve rahim boynunu karnı ameliyatla açıp dikişle bağlayarak gerçekleştirdik. Zor ve riskli bir uygulama, ancak başarılı oldu. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından 37’nci haftada bebeklerden biri 2480, diğeri de 2530 gramlık olarak dünyaya geldiler" dedi.



NC(İÖ/CK)