17'si tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 172. duruşması görülmeye başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan küçük salonda görülen duruşmada CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve tutuklu sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık hazır bulundu. CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Levent Göktaş, Mustafa Dönmez ve İbrahim Özcan duruşmaya gelmedi. Ayrıca Odatv Davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.


DİLSİZ'İN İFADE GÖRÜNTÜLERİ İZLENİYOR


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Yüksel Dilsiz'in geçen duruşmada kapalı oturumda alınan ifadesi ve çapraz sorgusunun görüntü kayıtlarının izletilmesine devam edileceğini belirtti. Duruşma Dilsiz'in ifade kayıtlarının izlettirilmesiyle devam ediyor.


SANATÇILAR SİLİVRİ'DE


Öte yandan bugünkü duruşmayı aralarında oyuncular Rutkay Aziz, Levent Kırca, ressam Bedri Baykam ve şair Ataol Behramoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda sanatçı da duruşmayı izlemek ve tutuklu bulunan sanıklara destek olmak amacıyla Silivri'ye geldi.


(BB)