18'i tutuklu 118 sanığın yargılandığı ikinci Ergenekon davasının 152. duruşmasında tutuksuz sanık eski Binbaşı ve akademisyen Erol Mütercimler savunmasını tamamladı. Mütercimler'in savunmasını tamamlamasının ardından tutuksuz sanık, eski AK Parti Milletvekili ve eski Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne çağrıldı. Mahkemeye kapsamlı savunmasını yazılı sunan Emin Şirin, savunmasında 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçildiğini, parti içi demokrasinin olmaması ve hükümetin uygulamalarını beğenmemesi nedeniyle Eylül 2003'te istifa ettiğini söyledi. Şirin, kısa bir süre ANAP ve daha sonra Genç Parti'de Ekim 2009 tarihine kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu ifade etti.


"RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM"


Milletvekili olarak binlerce soru önergesi verdiği ve bunun Anayasa'ya göre görevi olduğuna dikkat çeken Şirin şöyle devam etti:

“Bana yöneltilen suçlamaların hepsi milletvekili olarak yürüttüğüm faaliyetlere ilişkindir. Milletin temsilcisi sıfatıyla seçilmiş bir vekil olarak parlamento çatısı altında yürüttüğüm tamamı yasal faaliyetlerden oluşan bu eylemlerimin bir gün gelip de örgüt faaliyetleri çerçevesinde bu şekilde farklı anlamlarda değerlendirilebileceğine rüyamda görsem inanmazdım"


DURUŞMA 2 ŞUBAT'A ERTELENDİ


İddianamede “AK Parti'den ayrıldıktan sonra Meclis'te grup kurmak için faaliyet gösterdiği, partiyi parçalamak istediği" gibi suçlamalara değinen Şirin, “AK Parti'nin icraatlarından memnun olmayarak hatalarını görüp istifa eden bir milletvekili olarak şahsımı AK Parti'ye siyasi bir alternatif oluşturma gayretleriyle suçlamak anlamsızdır. Bu durum Anayasa'nın 80. maddesinde de ifade edilen demokratik ve milletvekilliğinin doğasından kaynaklanan bir faaliyettir" diye konuştu. Şirin, siyasi anlayışı gereği AK Parti'den istifa ettikten sonra hiçbir AK Parti'li milletvekiline “Ak Parti'den ayrılın, bizim partiye gelin" şeklinde bir teklifte bulunmadığının savundu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şirin'in savunmasına ara vererek, duruşmanın 2 Şubat Perşembe gününe ertelendiğini açıkladı.


(BB)