İngilizlerin engellilere yönelik sosyal duyarlılık projeleri ile gündeme gelen Didim, üç engelli vatandaşı daha sevindirdi. Yabancılar Yardım Masası, Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği işbirliği ile yapılan ikinci el eşya satışından elde edilen gelirle üç akülü tekerlekli sandalye alındı. Sandalyalerlerden biri, Didim Belediye Başkanı CHP’li Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ve Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Lynn Cole ve grup üyeleri tarafından 26 yaşındaki Zehra Alabaş’a teslim edildi.

Didim Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, sosyal sorumluluk projelerine ve özellikle engellilere yönelik çalışmalara gösterdikleri duyarlılık için Yabancılar Çalışma Grubu’na teşekkür etti. Üç engelli vatandaşın daha bir nebze de olsa ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Altıntaş, “Doğuştan bedensel engelli Zehra’ya sandalyesi teslim edildi. Diğer iki arkadaşımız buraya gelmedi. Sandalyelerini biz götüreceğiz. Bunlar engelli vatandaşlarımız için sunduğumuz geçici çözümler, belediyemiz ile gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yakın zamanda hayata geçireceğimiz kalıcı çözümlere yönelik çalışmalarımız var. Didim’in engelsiz bir kent olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Lynn Cole da, yardımların yerine ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek ,“Yaşadığımız ilçeye katkı sağlamak istiyoruz” dedi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da İngilizlerin çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirterek, “İngilizler denize girer, eğlenir diye biliniyor. Ancak ilçemizde sosyal duyarlılıkta bizlere örnek olan bu vatandaşlarımızı kutluyorum. Onlar fikirleri ile de bizlere örnek oluyorlar. İkinci el eşyaların değerlendirilerek böyle durumlara sahne yaratması çok güzel. Birlikte çalışmalarımız devam edecek. Engellileri ev hapsinden kurtaracağız” dedi.

Tekerlekli sandalyesini alan Zehra Alabaş ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, hemen sandalyesini kullanmaya başladı.