Ürettikleri program hakkında bilgi veren üniversite öğrencisi Osman Ferdi Ölmez, 6 yıl önce lisede okurken bu program üzerine çalışmalara başladığını, amatör düzeyden profesyonel düzeye kadar geliştirmeye çalıştığını söyledi. Ölmez, "Türk Antvirüsü halkımıza arz ediyoruz. Çünkü yurt dışındaki piyasalarda bir çok antivirüs programı mevcut. Ancak farklarımız da var. Emek verip, ürettiğimiz antivirüsün uygun olduğunu düşündük. İç piyasaya yönelmek istiyoruz" dedi.

Üniversiteli Halit Fethi Kesici ise antivirüs programının diğerlerinden farklı ve daha kapsamlı olduğunu vurguladı. Kesici, Türkiye'de ilk kez üretime geçirmek istedikleri ve antivirüsün diğerlerinden çok farklı olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Çok ileri düzeydeyiz ve diğer antivürislerle yarışabilecek seviyedeyiz. Onların bulduğu, tespit ettiği virüsleri aynı dakika içinde biz de tespit ediyoruz. Onların bulamadığı virüsleri bulabiliyoruz. Kendi stratejimiz olarak anlık kurma gibi bilgisayar koruması dışında flaş bellek koruması, diğer aygıt tarama özellikleri ekledik. Çünkü biz Türk yapımıyız. Türk antivirüs olmasının sebebi de buradan geliyor. ilk defa bir yazılım üretildi. İsminin Türk olmasına karar verdik. Piyasaya açılmaya hazırız. Fotoğraf ve videoların içinde gömülü olanlarla yazılımlara gömülü virüsleri tespit edebiliyoruz. Ekstra olarak bulut koruma ve sosyal paylaşım üzerinde bulunan özellikler ekledik."



EG(AY/İD)