Büyükşehirlerde son yıllarda hızla yaygınlaşan 'köpek bakıcılığı' Antalya'da da çoğunlukla hayvansever kişilerin ilgi duyduğu meslek haline dönüştü. Üniversite öğrencilerinin sınav döneminde ya da yoğun iş temposunda çalışan kişilerin evcil hayvanlarına zaman ayıramaması nedeniyle köpek bakıcılığı hem kazançlı hem de eğlenceli bir meslek haline geldi. Antalya'da oturan ve iki üniversiteyi bitirdikten sonra evcil hayvan bakıcılığı yapmaya karar veren Burcu Bölükbaşı, her gün başkalarına ait kedi ya da köpeği gezdirerek geçimini sağlıyor.

Küçük yaştan itibaren köpek beslediğini belirten Burcu Bölükbaşı, Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi, ardından Beykent Üniversitesi Cilt Bakımı ve Güzellik Yüksekokulu'nu bitirdiğini söyledi. Üniversite eğitiminin ardından Antalya'da cilt bakımı ve güzellik salonu açtığını aktaran Bölükbaşı, hayvan sevgisi nedeniyle yeterince vakit ayıramayınca iş yerini kapatıp kendisini mutlu edecek işi yapmaya karar verdiğini kaydetti.

Meydan Kavağı Mahallesi'ndeki 2 katlı dükkanda 1 yıldır başkalarına ait evcil hayvanların bakımını yapan Bölükbaşı, müşterilerinin kedi ya da köpeğini gün içerisinde belirli saatlerde gezdiriyor, yıkıyor, mama ve suyunu verip, veteriner tarafından sağlık kontrolünü yaptırıyor. Müşterilerinin talebine göre evinde de müşterilerine ait hayvanların bakımını yapan Bölükbaşı, severek yaptığı evcil hayvan bakıcılığı sayesinde hem keyifli vakit geçirdiğini hem de para kazandığını belirtti.

GÜNLÜK 20- 30 LİRA

Bölükbaşı, küçük ırk evcil hayvanların bakımını günlük 20, büyük ırkların da 30 liraya yaptığını söyledi. Genellikle yoğun iş temposunda çalışanların, tatile gidecek kişilerin, üniversite öğrencilerinin, özel nedenlerle evinden bir süre ayrı kalacak kişilerin hayvanlarına baktığını aktaran Bölükbaşı, bakımını yaptığı kedi ya da köpeği sabah 1 saat gezdirip, yıkadığını, belirli saatlerde de mama ve suyunu verip veteriner kontrolünü yaptırdığını daha sonra da akşam tekrar yürüyüşe çıkardığını anlattı.

VETERİNER KONTROLÜ

Günde ortalama 5- 6 kedi ya da köpeğin bakımını yaptığını belirten ve müşterilerinin isteğine göre hayvanlara özel bakım da yaptığını aktaran Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Müşterilerim bazen evcil hayvanının evde beslenmesini istiyor. Bazen sadece evimde bakım yapıyorum. Felçli ya da yavru evcil hayvanlara özel bakım yapıyorum. Bakımını yaptığım kedi ya da köpeğin veteriner kontrolünü yaptırıp, sahibine sağlık durumu hakkında bilgi veriyorum. Evcil hayvan bakıcılığı benim için çok eğlenceli. Müşterilerimin günlük veya daha uzun süreli de hayvanlarına bakıyorum."