İlk olay 20 Mayıs gecesi saat 24.00 sıralarında meydana geldi. Ümit Sert'in kullandığı 07 T 4073 plakalı taksiyi durduran iki kişi, müşteri gibi bindikleri araçla havalimanı istikametine gitmek istediğini söyledi. Aksu İlçesi Altıntaş Mahallesi Falezler Sokak üzerinde aracı durduran şüpheliler, bıçak ve silah tehdidiyle cüzdan ve cep telefonunu gasp ettikleri taksi şoförünü araçtan attı. Şüpheliler gasp ettikleri taksi ile kaçarken, uzun süre yürüyen Ümit Sert bir marketten polisi arayarak yardım istedi. Şüphelilerin gasp ettiği taksi ertesi sabah Güzeloba Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Taksi şoförünün telefonu ise takside bulundu.

Polis, şüphelileri yakalamak için soruşturma başlatırken, ikinci taksici gaspı 29 Mayıs gecesi yaşandı. Beachpark'ta Galip Küçüktop'a ait ticari taksiye binen ve Kemer'e gideceklerini söyleyen iki şüpheli, Kemer Aslanbucak Mahallesi Hurdacılar mevkiinde taksiyi durdurup yine sürücüyü bıçak ve silahla tehdit ederek 70 lira, cep telefonu ve para cüzdanını gasp ettikten sonra otomobilden atıp yine kaçtı. Küçüktop bir süre yürüdükten sonra ulaştığı bir otelden polisi arayarak durumu bildirirken, taksi Kemer İlçesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

ÖZEL EKİP, DERİ ELDİVENDEN İZ SÜRDÜ

Polis, iki taksi şoförünün verdiği eşkal bilgileri üzerine gasp olaylarında şüphelilerden birinin deri eldiven taktığını, bu nedenle iki olayın faillerinin aynı kişiler olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. Polis, şüphelilerin yine taksici gasp etme ihtimali üzerine özel bir ekip kurdu. 4 kişilik polis ekibi, taksi durakları civarında kamera görüntüleri ve benzer eşkalde şüpheli aramaya başladı.

KOVALAMACADA YAKALANDILAR

Gasp Bürosu dedektifleri, dün gece bir taksi durağı yakınında, elinde deri eldiven bulunan bir kişi olduğu bilgisine ulaştı. Polis, Muratpaşa İlçesi'nde bulunan adreste araştırma yaparken, bir apartmandan çıkan benzer eşkaldeki şüphelileri durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayıp koşarak kaçmak isteyen iki şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı. Ellerindeki siyah renkli poşet içerisinde kuru sıkı tabanca, deri eldiven, bıçak ve 19 fişek bulunan şüpheliler Mustafa K. ile İ.A., gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Mustafa K. Gasp Büro Amirliği'ne, İ.A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin, 'birden fazla kişiyle silah ve bıçak tehdidiyle yağma' suçundan adliyeye sevk edileceği açıklandı.