Sabah saatlerinde iki subay, Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Aktoprak Mahallesi'ndeki akrabalarında bulunan şehidin annesi Rabia Bozkurt'un yanına giderek acı haberi verdi. Aldığı haberle fenalaşan şehit annesi, subaylarla birlikte şehidin Pirsultan Mahallesi'ndeki evine geldi. Anne Rabia Kurt ve şehitlik haberini alan diğer çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri, anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu arada sağlık memuru olan baba Ali Kurt'un da, bir iş için Konya'da bulunduğu, acı haberi alınca Gaziantep'e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Bekar olan Bozkurt'un, 2 yıl önce uzman çavuş olduğu ve yaklaşık 2 ay önce yeni görev yeri olan Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne gittiği öğrenilirken, ailesi ile en son internet üzerinden görüştüğü ve iyi olduğunu söylediği belirtildi.

Şehit Bozkurt'un ayrıca 20 Ağustos'ta Hakkari'de şehit düşen Mehmet Can'la iki sokak ötede oturması ise Pir Sultan Mahallesi'nde yaşanan acıyı bir kat daha arttırdı.