İddiaya göre Gemerek ilçesinde geçen hafta Çarşamba günü meydana gelen olayda Yurter Özcan Yatılı İlköğretim Okulu öğretmeni 39 yaşındaki Murat Koç ders sırasında yaramazlık yapan 8 yaşındaki A.A. ve S.E.I. adlı öğrencileri uyardı. Ardından çocuklar eve giderek polis olan babalarına öğretmenin kendilerini dövdüğünü söyledi. Bunun üzerine A.A.'nın sivil kıyafetli polis babası Enver A. ve Seyhan Efe I.'nın resmi kıyafetli polis babası Tarık I. ertesi gün okula gelerek derste olan öğretmeni öğrencilerin yanında dışarı çıkardı. İddiaya göre boş bir sınıfa götürülen öğretmen, burada fiziki müdahaleye maruz kalınca, müdürün odasına kaçtı. Okul Müdürünü yerinde bulamayan öğretmen tekrar sınıfa giderek dersine devam etti. Polislerin tehdidine maruz kaldığını ileri süren Murat Koç daha sonra durumu Gemerek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay üzerine iki polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMENLERDEN PROTESTO

Olayın duyulması üzerine Gemerek'te görev yapan öğretmenler ve öğrenci velileri Eğitim-Sen Şubesi üyeleriyle birlikte bugün ilçe meydanında toplanarak protestoda bulundu. Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Feyzullah Süner, "Gemerek Yurter Özcan Yatılı İlköğretim Okulunda görev yapan sınıf öğretmeni Murat Koç'a yönelik biri sivil giyimli iki polis memuru tarafından filli saldırıda bulunulmuştur. Öğrencilerin Murat Koç'un kendilerini dövdüğü iddiası üzerine okula gelen iki polis ders esnasında öğrencilerin gözü önünde öğretmeni tartaklayarak sınıftan çıkarmıştır. Öğretmenimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz ve bu olayın takipçisi olacağımızı söylüyoruz." dedi. İlçe merkezinde toplanan öğretmenler ve veliler ise 'Öğretmene uzanan eller kırılsın', 'Şiddette karşı omuz omuza' şeklinde sloganlar attı.

Sınıf öğretmeni Murat Koç, öğrencileri kesinlikle dövmediğini sadece yaramazlık yaptıkları için kızdığını belirterek, ertesi gün iki polisin 'Benim çocuğumu nasıl döversin' diye sınıfa gelip kendisini tartaklayarak götürdüklerini, 'Böyle bir şey tekrar olursa sonu daha kötü olur' diyerek tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Sivas Valiliği'nin de konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.