Eceabat girişindeki kaza, sabah saat 09.50’de meydana geldi. Eceabat’dan Gelibolu yönüne giden 55 yaşındaki Kenan Gürsoy yönetimindeki 34 GM 6291 plakalı otomobil, iddiya göre, hatalı sollama yapınca, Kakmadağ mevkiinde karşı yönden gelen 58 yaşındaki Abdi Balcı yönetimindeki 34 NR 330 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada hurdaya dönen otomobillerde sıkışan sürücüler ile yanlarındaki yolcular yaralandı. Sürücü Kenan Gürsoy ile erkek yakını 40 yaşındaki Çağla Şimşek ile diğer otomobilin sürücüsü Abdi Balcı ve eşi 57 yaşındaki Melahat Balcı sıkıştıkları yerden, Çanakkkale'den kaza yerine sevk edilen iki kaza kırım ekibinin yoğun çabaları sonucu çıkarıldı.

Yaralılardan Melahat Balcı’nın durumunun ağır olması nedeniyle ambulans helikopter çağrıldı. Ambulans helikopter, kazanın meydana geldiği Eceabat-Gelibolu Karayolu'na iniş yaptı ve ağır yaralı Melehat Balcı’yı alarak Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yaralılardan Çağla Şimşek de ambulans ile önce Eceabat Sağlık Ocağı'na ardından da Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sürücüler Kenan Gürsoy ile Abdi Balcı ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Kepez Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Eceabat-Gelibolu Karayolu yaklaşık 45 dakika süreyle trafiğe kapandı. Eceabat Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı.



ES(İÖ/CK)