Korucuk Mahallesi Irlıganlı Beldesi yolu üzerinde yan yana olan, Hüseyin Kılıç'a ait Kılıç Mobilya ve Ahmet Kılıç'a ait AKM Mobilya fabrikalarında, bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Kılıç Mobilya Fabrikası'nda başlayan yangın sünger, elyaf, tiner, boya gibi kimyasal maddelerin tutuşmasıyla kısa sürede büyüdü, alevler bitişindeki fabrikaya da sıçradı. Patlamalar ve alevler akşam karanlığını aydınlattı. Alevleri görenler yangını, polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı, yola güvenlik şeridi çekerek vatandaşların yaklaşması önlendi. İhbar üzerine yangına başta Denizli Belediyesi itfaiye ekipleri olmak üzere çevre beldelerinin itfaiyeleri de müdahalede bulundu. Söndürme ekipleri patlamalar ve çatılardaki çökmeler nedeniyle alevlere müdahale etmekte zorlandı. İki fabrikanın 10 bin metrekarelik alanında çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 3 saatte kontrol altına alabildi. İki fabrikada tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi, büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Pazar tatili nedeniyle hiç kimsenin bulunmadığı fabrikalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay yerinde çalışmaları takip eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kimyasal maddelerin patlaması nedeniyle ekiplerin müdahalede zorlandığını belirterek, "20 itfaiye aracı ve 60 personelle müdahale ettik. Fabrika içinde yanıcı madde çok fazla, mobilya yapımında kullanılan tiner boya gibi kimyasal maddeler var. Sürekli patlamalar meydana geldi. Yangını kontrol altına aldık" dedi.

AKM Mobilya Fabrikası'nın sahibi Ahmet Kılıç, yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ettiklerini belirterek, "Büyüyen yangın iki fabrikaya da yayılmış. İki fabrikada tamamen yandı. Tahminen benim 2 milyon TL civarında zararım var" dedi. Soğutma çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeninin yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini kaydetti. Yapılacak incelemede ayrıca, maddi hasarın tespitine de çalışacağı bildirildi.

RÇ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)