Kayapınar İlçesi’nde 18 Şubat 2010’da önce üvey kızı 30 yaşındaki Ferda Gökdemir ile nikahsız eşi 48 yaşındaki Asuman Gökdemir’i bıçakla öldürdükten sonra kayıplara karışan 52 yaşındaki Abdullah Özdemir ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede, firari sanık Azizoğlu’nun Asuman Gökdemir ile imam nikahı ile evli olduğu, Ferda’nın da annesinin yanında kaldığı belirtildi. Olay günü Ferda Gökdemir’in arkadaşı Özlem Kaya ile birlikte alışveriş yaptıktan sonra eve geldikleri, kısa bir süre sonra Abdullah Azizoğlu’nun eve gelmesi ile tartışma başladığı belirtilen iddianamede, yaşanan tartışma sırasında Azizoğlu’nun üvey kızına küfürler savurduğu, sonra mutfaktan aldığı bıçakla ona vurduğu, ayırmaya gelen imam nikahlı eşine de karışmaması için bıçakla vurduğu belirtildi.

Evde bulunan ölen Ferda’nın arkadaşı olan Özlem Kaya’nın, cinayetlere tanık olan küçük çocukların zarar görmemesi için onları alarak dışarı kaçtığı belirtilen iddianamede, darbeler sonucu Ferda’nın olay yerinde, anne Asuman’ın ise, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Olayda kızı ile birlikte yaşamını yitiren Asuman Gökdemir’in yakınlarının Azizoğlu’ndan şikayetçi oldukları, ancak bugüne kadar yakalanamadığı ve suç aletinin de ele geçirilmediği belirtilen iddianamede, Azizoğlu’nun kasten adam öldürmek suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.



FB(GG/AAA)