Susurluk’ta 3 ay önce askerden gelip akaryakıt istasyonunda çalışmaya başlayan Cihan Biçen, geçen 15 Şubat'ta ailesine sevdiği kızı istetti. Olumlu yanıt alan Biçen Ailesi, nişan hazırlıklarına başladı. Cihan Biçen ve Susurluk Belediyesi’nde çalışan ağabeyi Emrah Biçen, bir gün sonra evde otururken, saat 22.00 sıralarında gelen bir telefondan sonra birlikte evden çıktı. 10 SP 841 plakalı otomobille evden ayrılan Biçen kardeşlerden o günden sonra bir daha haber alınamadı.

Çocuklarının hayatından endişe eden Muhsin Biçen savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma ve polis, Biçen kardeşlerin o akşam bindikleri otomobili, Susurluk’a bağlı Söve Köyü’nden geçtiğini kamera kayıtlarından tespit etti. Köyde yaşayan Efraim Baltacı'ya ait evinin önünü görüntüleyen güvenlik kamerası kayıtlarından, olay günü saat 24.00 sıralarında Biçen kardeşlere ait aracın bir başka araç tarafından çekilerek gölete doğru getirildiği, bir süre sonra da çeken aracın döndüğü görüntüsüne ulaşıldı. Gölet çevresinde otomobilin lastik izlerini tespit edildi. Aranan otomobilin plakasını gölete 20 metre mesafede bulan ekipler, suda Bandırma ve Balıkesir’den gelen sualtı arama ekipleriyle geçen 4 Nisan'da arama yaptı. 8 metre derinlikte ulaşılan otomobil, vinçle sudan çıkartıldı. Ancak, otomobilin içersinden kimse çıkmadı.

Aramalarını sürdüren jandarma, ertesi gün önce Cihan Biçen'in, bir gün sonra da Emrah Biçen'in çürümeye yüz tutmuş cesetlerini Simav Çayı'nda buldu. İki kardeşin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

ÖZEL EKİPLER ÇALIŞTI

Olayın ardından Cinayet Büro dedektiflerinden oluşan özel ekip kuran Balıkesir polisi, cinayetin aydınlatılması için gerektiğinde çoban kılığında, gerektiğinde avcı görünümünde yüzlerce kişi ile görüştü. Özel ekip ile birlikte Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü uzmanlarından bir de teknik ekip de oluşturuldu. Delilden sanığa gitme yöntemi ile modern soruşturma tekniklerini kullanılarak deliler büyük bir titizlikle toplandı. İki kardeşin bindiği otomobilin Söve Göleti'nde bulunarak çıkarılmasının ardından elde edilen delillerin Emniyet Müdürlüğü laboratuvarlarında kimyasal ve teknik yöntemlerle incelendi.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Polis, yeterli delilin toplanmasın ardından geçen cumartesi şüphelilere ait 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 av tüfeği, bir tabanca bulundu. 2 kardeşi, E.K. (36) ile O.H.'nin (27) öldürdüğü belirlendi. Şüpheliler, sorgularında suçlarını itiraf etti. Suç aleti av tüfeği ve tabancayı E.K.'nın annesi R.K. (56), kardeşi Ö.K. (35), arkadaşları M.Ç. (27) ve S.Ç.'nin (36) sakladığı ileri sürüldü. Polisteki ifadelerinin ardından şüphelilerden E.K.'nin eşi S.K. (30) ile O.H.'nin ablası Ü.A. (30) serbest bırakıldı. Diğer 6 şüpheli ise Adliye'ye sevk edildi.

OTOMOBİLİ GÖLETE, CESETLERİ ÇAYA ATMIŞLAR

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bir açıklama yaparak cinayetle ilgili bilgiler verdi. Taraflar arasında mazot alışverişinden kaynaklanan bir alacak meselesi bulunduğunu belirterek, "Şüpheliler E.K. ve O.H., iki kardeşi Ümiteli Köyü mezarlık civarına çağırmış. Burada yine alacak meselesinden tartışmışlar. Yanlarında getirdikleri av tüfeği ve tabanca ile iki kardeşi öldürmüşler. Şüpheliler iki kardeşi öldürdükten sonra kendi araçlarının bagaj ve arka koltuğunda Söve göletine atmaya karar vermişler. Ancak, arıza yapınca sadece aracı gölete atmışlar. İki kardeşin cesetlerini ise kendi araçlarıyla Yahyalı Köyü yakınlarındaki Simav Çayı'na getirip, atmışlar" dedi.

Aydın, olayın çözülmesi, faillerinin yakalanması ve adalete teslim edilmesinin ailenin acısını bir nebze de olsun hafifleteceği inancında olduklarını da belirtip, "Olayın medyada yeralması ile vatandaşlarımız tarafından yapılan ihbarlar soruşturma için önemli bir yer teşkil etti" diye konuştu.


----

E.K.: Ercan Karakaş

O.H.: Onur Horoz

R.K.: Rahime Karakaş

Ö.K.: Özer Karakaş

M.Ç.: Metin Çapan

S.Ç.: Sezgin Çapan

S.K.: Seçil Karakaş

Ü.A.: Ülgen Ağaca