Datça İlçe merkezi Atatürk Caddesi'ndeki B.G.'ye ait kuyumcu dükkanından geçen 31 Mayıs günü hırsızlık yapıldığının ihbarı üzerine İlçe Emniyet Amirliği ekipleri harekete geçti. İşyerinde yapılan incelemede, hırsızlığı yapan iki zanlının güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirlendi. Kuyumcuya gelen iki kadından biri işyeri sahibi ve çalışanlarını oyalarken, diğeri teşhir tablasındaki altın zincir ve kolye uçlarını avuçlayarak çantasına attığı görüldü.

Polisin araştırmasında altınları çantasına koyan zanlının kimliğinin G.K. (46), diğerinin de S.D. (41) olduğu ve İzmir'in Gültepe Mahallesi'nde oturdukları belirlendi. Bunun üzerine, Datça Emniyet Amirliği'nden üç kişilik ekip İzmir'e gitti. Zanlıların bir başka ilde olduklarının öğrenilmesi üzerine evlerinin önüne pusu kuran polis, üç gün süreyle evi gözaltında tuttu. Sabırlı bekleyişin ardından zanlıların eve dönmesi üzerine, dün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında, İzmir polisinin de desteği ile operasyon düzenlendi. G.K. ve S.D. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda çalındığı belirtilen toplam 150 gram ağırlığında, 55 parçadan oluşan, yaklaşık 15 bin TL değerindeki altın zincir ve kolye uçları ele geçirilemedi.

İzmir'den Muğla Datça'ya götürülen iki zanlıdan G.K.'nin poliste 33, S.D.'nin de 17 hırsızlık kaydının bulunduğu belirtildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki hırsızdan G.K., ifade verirken fenalaşması üzerine hastaneye götürüldü. Tedavisinin ardından tekrar adliyeye götürülen G.K. ile S.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklundı.

MÇ(KÖ/SSA)