Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Marmaris’te bar işletmeciliği yapan ve 'gümrük kaçakçılığı' suçundan kaydı bulunan Ö.Ç.’nin, aynı suçu işlediği ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 8 aylık çalışmada, Ö.Ç.’nin, İzmir’den temin ettiği gümrük kaçağı ve sahte içkileri, turistik ilçede piyasaya sürdüğü, dikkat çekmemek için de bar işletmeciliği yaptığı belirlendi. Ö.Ç.’nin İzmir’de bağlantılı olduğu kişilerin de deşifre edilmesinin ardından geçen cuma günü iki ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Marmaris’te Ö.Ç., İzmir’de de E.K., K.Ö. ve B.Ö. gözaltına alındı.

HEM SAHTE HEM KAÇAK İÇKİ

İzmir’deki imalathanenin sahibi olan E.K.’nın ürettiği sahte içki ile temin ettikleri gümrük kaçağı içkileri kentte K.Ö. ve B.Ö. aracılığıyla piyasaya sürdüğü belirlendi. Ö.Ç.’nin de aynı içkileri Marmaris’te hem kendi mekanında hem de bazı otel ve barlara sattığı öne sürüldü.

Operasyon kapsamında, 3 bin 929 şişe kaçak vokta, 69 şişe kaçak viski (Alexia), bidonlara doldurulmuş 1977 litre sahte içki, içki yapımında kullanılan 1225 litre alkol, toplam 5 dolum, şişeleme ve kolileme ünitesi, bir bandrol kesme makinesi, 1.5 litrelik 500 plastik şişe, 650 votka etiketi, 1070 boş şişe, 1000 şarap etiketi, 11 bilyeli şişe kapağı, çok sayıda bilyesiz içki kapağı, TPDDK bandrol fotokopisi, son kullanma tarihi ibareli bir kaşe ayrıca faaliyetlerin ve alacakların yazılı olduğu bir ajanda ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi.



DEB(İÖ/CK)