Olay, Bayramiç’e 5 kilometre mesafedeki Çiftlik Köyü’nde bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’nden Bayramiç’e çalışmak için gelen tarım işçilerinin çocukları Gülabi Cici (22), kardeşi Gündüz Cici (15) ve Eren Dursun (8) serinlemek için Kurşak Çayı’na girdi. Yüzme bilmedikleri öğrenilen üç kişiden Gülabi Cici, bir süre sonra sudan çıktı. Diğer iki çocuk ise suda daha ilerilere doğru yürümeye devam etti. Biri süre sonra iki çocuk aniden suya batıp çıkmaya başladı. Yüzme bilmeyen Gülabi Cici, çaresiz tarladakilerden yardım istedi.

Tarım işçilerini Bigadiç’ten getiren Mehmet Zekai Özkan, çaya girip, akıntı olmayan suda 3 metre açıkta yaklaşık 2 metre derinlikte iki çocuğu bularak sudan çıkardı. Olayı haber alan çocukların aileleri bir yandan jandarma ve 112 Acil Servisi ararken, bir yandan da çayın kenarına koştu. Sağlık ekiplerinin müdahele ettiği iki çocuğun öldüğü belirlendi. Acı haberi alan Gündüz’ün annesi Aynur ve babası Serkan Cici ile Eren’in annesi Gülbahar ve babası Erdoğan Dursun sinir krizi geçirdi. Gündüz ve Eren çiftini yakınları güçlükle sakinleştirilbildi.

Çocukların cenazeleri, jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Bayramiç Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Jandarma, boğulan iki çocukla birlikte suya giren Gülabi Cici’yi ifadesine başvurmak için gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturmanı sürdüğü bildirildi.