Törenine katılmak için kente gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakpen şirket grubu tarafından yapılan Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Davutoğlu, Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza ve annesi Ayşe Tuza ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirip, incelemede bulundu.

Bakan Davutoğlu, daha sonra kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte UEFA standartlarına uygun olarak yapılacak olan 42 bin kişi kapasiteli stadyumun temel atma törenine geçti. Konyasporlu futbolcular ve vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu ve Kılıç'a, kentte düzenlenen müsabakalarda dereceye giren engelli sporcular çiçek verdi.

SUAT KILIÇ: KONYA SPOR KENTİ OLMAYA DOĞRU YOL ALIYOR

Açılışta konuşan Bakan Suat Kılıç, yeni stadyumla Konya'nın iç Anadolu’nun spor merkezi haline gelmiş olacağını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Konya'ya kazandırdıkları yatırımları anlatan Kılıç, yatırımlarla Konya'nın spor kenti olmaya doğru hızla yol aldığını söyledi.

Konyasporlu taraftarların, 'Konyamız seninle her zaman mutlu, helal olsun Ahmet Davutoğlu' sloganları ile kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu da, Konya'nın yıllardır hak ettiği stadyuma kavuşmayı beklediğini belirtti. Davutoğlu gençlere de çağrıda bulunarak şöyle dedi:

''Sporu güzelleştiren şey onun ahlak derinliğidir. Hazreti Mevlana'nın şehrinde biz sporu, tribünü güzel ahlakla, güzel sözlerle taçlandıracağız. Hz. Mevlana'nın ahlakını, o güzel ifadelerini spora da yansıtacağız. Bir anlamda sporu ahlakla da buluşturmak, Konya'nın bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da yapacağı bir katkı olacak.''

MKY(İA/COŞ)