Samsun'un Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde 1 Mayıs akşamı Hasan Köksal yönetimindeki 55 FB 579 plakalı otomobil, yoldan karşıya geçmek isteyen 69 yaşındaki Hasan Togay'a çarparak ağır yaraladı. Kazada Hasan Köksal da başından hafif yaralandı. Olay yerine gelen trafik polisleri otomobili kullanan ve ehliyeti bulunmayan Köksal'ı görünce şaşkına döndü. Doğuştan belinden rahatsız olan ve bacak kaslarının zayıf olması yüzünden yürüyemeyen Hasan Köksal'ı, ellerini kullanarak otomobilden inerken görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ambulanslarla her ikisi de hastaneye  götürülerek tedavi altına alındı. Yüzde 85 özürlü raporu bulunan Köksal'ın yapılan kontrolünde 2.3 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

'ASLINDA RAHAT OTOMOBİL SÜRÜYORUM'

Hastanedeki tedavisinin ardından bugün adliyeye çıkarılan Hasan Köksal, polis aracından önce ellerini kullanarak, ardından da bacaklarını çekerek indi. Adliye merdivenlerini ise ellerini kullanarak çıktı. İfadesinde, "Aslında rahat otomobil sürüyorum. Adam birden önüme çıktı. Kazadan sonra ben de şoka girdim. İnşallah ölmez" dedi.

Köksal savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise kaçma şüphesinin olmaması, sabit ikametgahının bulunması ve yüzde 85 özürlü olmasını dikkate alarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Köksal adliyeden bir sivil polisin kucağında çıktı. 

Kazada ağır yaralanan Hasan Nogay'ın ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.



HÇ(İS/COŞ)