Ordulu olan Hicabi Yeminli, yaklaşık 10 yıl önce Rize’ye geldi. Geliri olmayan ve topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan Yeminli sokaklarda yaşamaya başladı. Taşlıdere Köprüsü altında kendisine barınak yapan ve adını 'muhtar' koyduğu köpeği ve ona eşlik eden diğer sokak köpekleri ile burada yaşayan Yeminli, iki ay önce şehir merkezinde bisikleti ile hurda toplarken fenalaştı. Yere yığılan Yeminli için çevredeki vatandaşlar olay yerine ambulansla çağırdı. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Yeminli, burada tedavi altına alındı. Kimsesiz adamın yol kenarında kalan bisikleti de vatandaşlar tarafından köprülü kavşağın altına çekildi.

BİSİKLETİN BAŞINDAN AYRILMADI

Hicabi Yeminli’nin 'muhtar' adlı köpeği de bisikletin başında beklemeye başladı. Bisikletin başından ayrılmayan köpeğin durumu çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Köpeğe yiyecek veren vatandaşlar durumu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Rize gönüllü üyesi Ayşe Gavremoğlu’na bildirdi. Gavremoğlu’nun bir süre beslediği köpek, iki ay boyunca bisikletin başında bekledi. Bisikletin başında toplanan köpeklerin sayısı artınca devreye giren Rize Belediyesi Zabıta ekipleri bisikleti bir depoya kaldırdı, köpeği ise hayvan barınağına götürdü. Hastanedeki tedavisi tamamlanan ve taburcu edilen Hicabi Yeminli bisikleti ile köpeğini geri aldı.

“GELECEĞİM DİYE BEKLEMİŞLER”

Hicabi Yeminli, sokakta rahatsızlandığını ve bir süre hastanede yattığını belirterek, “O sırada köpeklerimden ayrı kaldım. Muhtar bisikletimin başından ayrılmamış. Diğer köpeklerde onun yanına toplanmış. Hatta Zabıtalar köpekler oraya toplanmasın diye bisikleti kaldırmış. Ben hastanedeyken köpeklerim geleceğim diye beni beklemiş. Ben sevgimi bu köpeklere verdim” dedi.