Olay saat 14.00 sıralarında Topdağı Mahallesi 3575 Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerindeki karşılıklı iki katlı evlerde oturan ve aralarında daha önceden arazi anlaşmazlığı bulunan Adil Aslantay ile Mehmet Artıboğa öğlen saatlerinde yolda karşılaştı. İkili arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmanın büyümesi üzerine ikilinin yakınları da olay yerine geldi.

KAVGAYI AYIRIRKEN VURULDU

Kadın ve çocuklarında aralarında olduğu çk sayıda kişi bir anda birbirlerine taş, sopa ve çiçek saksılarıyla saldırmaya başladı. Sokak savaş alanına dönerken iki tarafın üyelerini ayırmak için çabalayan mahalle sakinlerinden Salih Gelgi, kim tarafından kullanıldığı belirlenemeyen pompalı tüfekten açılan ateşle ağır yaralandı. Ambulansla Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gelgi, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

YOLDAN GEÇEN ÇOCUK DA YARALANDI

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, yaralanan Mehmet Sıdık Aslantay (28), Adil Aslantay (34), Mahmut Aslantay (36), İsmail Aslantay (27), Mehmet Artıboğa (39) ile yoldan geçmekte olan Sabri Dingil (15) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar kentte bulunan ayrı ayrı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda hayatını kaybeden Salih Gelgi’nin cenazesine otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, Aslantay, Artıboğa ve Gelgi ailelerinin yaşadığı sokaklarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Kavga sırasında hayatını kaybeden Salih Gelgi’nin ölüm haberini duyan yakınları hastaneye akın etti. Hastane bahçesinde sinir krizleri geçiren Gelgi’nin yakınlarına görevliler müdahalede bulundu. Olayla ilgili olarak polis 5 kişiyi gözaltına alırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



ÖP-ÖŞ(HK/AK)