Cumhurbaşkanı adayı Ekmelleddin İhsanoğlu, gazetecilerin Kobani’deki IŞİD saldırıları hakkındaki sorusu üzerine, “Kerkük, Gazze için ne kadar üzülüyorsak, Kobanê için de o kadar üzülüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. 

KOBANİ SORUSU

Irak’ta yaşayan Türkmenlerin Musul’un işgaliyle birlikte yaşadıklarını anlatan İhsanoğlu’na gazeteciler, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırıları konusunda ne düşündüğünü sordu. Diyarbakır ve Urfa'ya giderek oradaki vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Telafer'deki sıkıntı karşısında ne hissediyorsak, Kerkük, Gazze için ne kadar üzülüyorsak, Kobani için de aynı şekilde üzülüyoruz. Artık Ortadoğu'nun barış ve huzur diyarı olmasını istiyoruz. Türkiye burada çok önemli rol oynayabilir. Burada bir devletler arasında bir işbirliği ve güvenlik ağını kurmamız lazım. Bunu yapmadığımız takdirde bu sıkıntılara hep maruz kalacağız. Etnik, mezhebi veya ideolojik temeller üzerine değil, milletlerin, halkların menfaati ve selameti açısından yapmamız lazım. Bu kolay iş değil, çok zor iştir. Ama bu yola girmemiz lazım. Türkiye cumhurbaşkanının bu konuda tecrübesini, bilgisini koyması lazım, temaslarını, uluslararası ilişkilerini kurması lazım."