TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAĞI


Davaya destek için yüzlerce kişi Çağlayan meydanında toplandı. Destek için gelen erkekler dev Türk bayrağı açarken, kadınlar ise dev Filistin bayrağı açtı. Grup sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Bir vatandaş ise plastik kelepçe ile ellerini kelepçeleyerek davaya destek verdi. Neden böyle bir eylem yaptığı sorulan Mehmet Vural, “Biz Gazze’ye uygulanan ambargo kalkmadığı sürece bu kelepçe ile gezeceğiz" dedi.


İHH BAŞKANI YILDIRIM’DAN AÇIKLAMA


Gruba destek için meydana gelen ve buradaki insanlarla selamlaşan Bülent Yıldırım, gazetecilere açıklama yaptı. Büyük uğraşlar sonucunda bu davanın açıldığını belirten Yıldırım, “Çünkü İsrail hiçbir şekilde yargılanamayacağını söylüyor. Buna kendisi de inandı. İsrail’in zulmüne karşı konulamaz, anlayışı vardı. Mavi Marmara ile insanlık için gittik" dedi.


TİYATRO İSE DİĞER ASKERLERİN İSMİNİ AÇIKLAYIN


İsrail’in bu yargılamayı tiyatro gibi gördüğünü ifade eden Yıldırım, “Madem bu mahkeme tiyatro niçin Mavi Marmara’da katliam yapan diğer askerlerin ismini açıklamıyorsunuz? Bu mahkemeden korkmuyorsanız yiğitçe çıkın deyin ki, ' Mavi Marmara’da Furkan Doğan’ı katleden biziz ' Yarın bu Genelkurmay Başkanları ve kuvvet komutanları yurtdışına çıkamayacak. Hiç merak etmeyin. Gemiye saldıran bütün askerleri tek tek tespit edeceğiz. Hepsi ceza alacak" diye konuştu.


SG (MK) (FOTOĞRAF)