İHH Yönetim Kurulu üyesi Ali Tokluman, Suriye için düzenlenen yardım kampanyasını tanıtmak ve Kayserilileri yardıma davet etmek için dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Tokluman, ‘’Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeş kılındığımız bilinciyle, Esad yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin gereği olduğuna inanıyoruz. Suriye’den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak, bu cinayetleri onaylamaktır. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığın bitiş noktasıdır. Olanlar karşısında sessiz kalmak istemeyen onurlu insanları, sorumluluk sahibi kuruluşları Suriye’de devam eden katliamı lanetlemeye ve kanlı Esad-Baas rejimine karşı direnen Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz’’ dedi.

İHH vakfının, Suriye’ye insani yardım amacıyla 3 aydır çalışmalarına devam ettiğini anımsatan Tokluman, yardıma ihtiyacı duyulan malzemeleri ise şöyle sıraladı:

"Konserve (Et, tavuk, balık, fasulye, barbunya), reçel, hurma, helva, un, yağ, dayanıklı kahvaltı malzemesi, kuru bakliyat, sabun, çocuk bezi, kadın pedi, genel temizlik malzemeleri, iç çamaşırı, ayakkabı, battaniye, havlu ve ilaç