2009 Eylül ayında meydana gelen olayda, inşaat şirketi sahibi işadamı 63 yaşındaki Rahmi Bostancı, D-400 karayolu otogar yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Başına bir el ateş edilen Rahmi Bostancı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. 

'ARAMIZDA HUSUMET VAR'

Olaydan sonra kaçan ve polisin takibiyle yakalanıp gözaltına alınan Önder Aycan aralarında husumet olduğu için vurduğunu söyledi. Bir süre tutuklu kalan Önder Aycan, yargılandığı mahkemede tahliye edildi. Rahmi Bostancı ise saldırıda sol gözünü kaybedip, uzun tedavi sürecinin ardından taburcu edilip, işlerinin başına döndü.

TETİKÇİ İLE VURULAN BİRLİKTE BASIN TOPLANTISI YAPTI

2011 Ocak ayında Önder Aycan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne gidip, bir çete tarafından tetikçi olarak kiralandığını, 500 bin liraya anlaştığını, vurduğu işadamı ölmeyince anlaştığı kişilerin parasını vermediğini söyledi. Can güvenliğinin olmadığını söyleyen Önder Aycan ile vurulan işadamı Rahmi Bostancı İHD'de birlikte basın toplantısı düzenledi.

HAK İHLALLERİ RAPORUNDA

Önder Aycan, kendisini kiralayan çetede Beşir Tan, Veysel Tan, Şehmuz Önder, Emniyet Müdür Yardımcıları M.U. ve B.T, Polis Okulu Müdür Yardımcısı M.Ç,'nin olduğunu öne sürdü, ancak adli makamlara resmi başvuru yapmadığını söyleyince, bu iddiaları inandırıcı bulunmadı. İHD yöneticileri, Önder Aycan'nın başvurusuna her yıl hazırlanan Hak İhlalleri Raporu'nda yer verdi.

13 MİLYON LİRAMI İSTEYİNCE İNFAZIMA KARAR VERMİŞLER

İddiaların yeniden gündeme gelmesi üzerine DHA muhabirinin görüştüğü müteahhit işadamı Rahmi Bostancı, kendisini vuran kişiyle birlikte daha önce gazetecilerin önüne çıktığını kabul ederek, kendisini öldürmeye çalışan grubun başında meslektaşı Beşir Tan olduğunu, yüksek rütbeli polislerin de olduğu iddiasını tekrarladı.

Olaydan önce Beşir Tan'la ortak inşaat işleri yaptıklarını, kendisini 13 milyon lira zarara uğrattığı için aralarında husumet oluştuğunu anlatan Rahmi Bostancı, şunları söyledi:

"Paramı istediğim görüşmelerde tartıştık. 'Seni öldüreceğim' diye tehdit etmiştim. Bu sözlerimi teybe kaydetmiş. mahkemeye verdi. Yargılandım, 8 ay hapis cezası aldım. Bu arada Beşir Tan, M.U., M.Ç. ve B.T. bir kafede toplanmışlar, benim infazıma karar vermişler. Olay günü ziyaretimize gelen eşimin yeğenlerini otogara götürürken M.Ç. yolumu kesti. Arabadan indirip, üzerimi ararken, Önder Aycan ateş etti. Hastanede tedavim devam ederken polisler ifademi aldılar. M.Ç.'nin adını söylediğim için ifademi imzalatmadan gittiler. Daha sonra 'Polisi karşına alma, emniyeti karşına alırsan senin için sıkıntı olur' diye tehditler aldım. Yaşadıklarımla ilgili oğlum Ankara'ya mailler attı. İçişleri Bakanlığı'ndan 3 müfettiş gönderiler. İfademi aldılar, yaşadıklarını ağlayarak anlattım. 5-6 ay sonra 'soruşturma izni verilmediğine' dair rapor çıktı. M.Ç., ile Beşir Tan hemşehri olduğu için ailece görüşüyorlardı. Bu konuyla ilgili savcılığa da çok sayıda suç duyurusunda bulundum."

POLİS YILBAŞI GECESİ OPERASYON DÜZENLEDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık, Organize ve Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, son 10 yılda 7 farklı yağma, 1 dolandırıcılık, 5 esnafın dolandırılması ve tehdit edilmesi olaylarıyla ilgili olarak geçen yılbaşı gecesi 6 adrese baskın düzenledi. Operasyonda 40 yaşındaki Beşir Tan, eşi 37 yaşındaki K. Tan, kardeşi Veysel Tan ile Önder Aycan ve Şehmuz Önder gözaltına alındı.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 9 mm çapında bir tabanca ile şarjörü, değişik çap ve markalarda 70 mermi, 5 kilo altın, 332 bin 200 ABD doları, 123 bin Euro, 848 bin 160 Alman markı ve 70 bin İngiliz paundu para, toplam tutarı 745 bin 810 lira olan 85 senet, üzerinde 2 milyon euro ve 5 bin lira tutar yazılmış iki ayrı çek, 55 tapu senedi fotokopisi, bir tapu senedi aslı, bir bilgisayar kasası ile çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.

ÖNCE SERBEST KALDILAR, SONRA TUTUKLANDILAR

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar 'çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, çete yönetmek, çete üyeliği, adam kaçırma, yağma, tehdit, işyeri kurşunlama ve dolandırıcılık suçlamasıyla' adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Önder Aycan ve Şemhuz Önder'i tutukladı, Beşir Tan, eşi ve kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı üzerine yeniden değerlendirme yapan mahkemeden bu kez tutuklama kararı çıktı. Beşir Tan, eşi ve kardeşi Ankara'da saklandıkları evde yakalandı. Adana'ya getirilen üç kişi, yapılan sağlık kontrolü ardından Kürkçüler E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Ortaya atılan tüm iddialarla ilgili Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasının sürdüğü, dosyayla ilgili de gizlilik kararı alındığı bildirildi.