İHD Mersin Şubesi olarak bir yıla yakındır Pozantı'daki cezaevinin gerek alt yapısının, gerekse fiziki yapısının çocuklara elverişli olmadığını, mutlaka bu cezaevinin kapatılması gereği yönünde girişimlerde bulunduklarını anlatan Tanrıverdi şunları söyledi:

"Bu yönü ile değişik sorumlulara başvurularımız vardı. Adalet Bakanlığı'nın 'Gereği yapılacaktır, üzerine gidilecektir, bu işte suçlular varsa ortaya çıkartılacaktır' demesi ve son olarak 4 yetkilinin görevden alınıp, çocukların da Ankara'ya nakledilmesi kararı, çocukların da ileri sürdüğü ve bizim de ortaya attığımız iddialarımızın gerçek ve doğru olduğunu da ortaya koymaktadır."

AİLELER CİDDİ SIKINTI YAŞAYACAK

Ankara'ya gidecek olan çocukların çoğunluğunun Mersin ve  Adana  bölgesinden olduğunu hatırlatan Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Bu çocuklarda aynı zamanda tutukludur. Bu bölgede mahkemeleri ve duruşmaları yürümektedir. Gerek ailelerin oraya gidiş gelişleri, gerekse duruşmalara getirilip görülme konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacaktır. Bizim çabamız, temennimiz, dileğimiz Çukurova Bölgesi'nde özellikle Tarsus'ta bu alanda çocuklara yönelik bir çalışmanın yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmaların hızlandırılarak, çocukların Tarsus'ta tutulmaları yönünde bir talebimiz var."

ÇOCUKLARIN YERİ OKUL SIRALARIDIR

Temel taleplerinin hükümetin çocuklara yönelik yeni yasal düzenlemeleri hayata geçirmek olduğunu kaydeden Tanrıverdi, "Bu çocukların yeri cezaevi değildir, bu çocukların yeri okul sıralarıdır. Kendi arkadaşları ile beraber okullarına devam edip eğitimlerinin sağlanmasıdır. Devletin de, yetkililerin de, biz sivil toplum örgütlerinin de esas görevi, sorumluluğu budur" dedi.



AŞ(OA/COŞ) (FOTOĞRAF)