Tanrıverdi, başta Şanlıurfa olmak üzere bölgedeki cezaevinde yaşanan olayları değerlendirdi. Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nin eski bir yapı olduğunu belirten Ali Tanrıverdi, merdiven altları ve ortak alanların koğuşa çevrildiğini ancak bu alanların koğuş olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Tanrıverdi, "Merdiven altları ve ortak alanların koğuşa çevrilmesini ek kapasite olarak kabul etmiyoruz. Tutuklu ve hükümlülerin en temel hak ihlallerinde dahi seslerini yetkililere duyuramıyor. Siyasi mahkumlar kısıtlı da olsa seslerini duyurabiliyorlar fakat adli mahkumlar hiç bir şekilde bunu yapamıyorlar. Adli mahkumlar üzerinde baskı daha fazla ve bu baskılar patlama noktasına geliyor. Mersin Cezaevi'nde özellikle bize son aylarda yapılan başvurular cezaevinin patlama noktasına geldiğini ve acil önlem alınmasının büyük zorunluluk olduğunu gösteriyor" dedi.

POZANTI TUTUKLULARI

Ali Tanrıverdi, Pozantı Çocuk Cezaevi'nin kapatılmasının ardından Mersin Cezaevi'ne de 3 çocuk koğuşu açıldığını vurguladı. Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Mersin kesinlikle çocukların kalması için uygun değil. Çocukların kalacağı cezaevlerinde, tüm cezaevi personelinin özel eğitimlerden geçmesi gerekir. Mersin Cezaevi'nde 'A takımı' adı verilen özel giyimli ve yaptıklarından sorumlu olmayan 10 kişilik bir gardiyan ekibi var. Osmaniye Cezaevi'nde 'A Takımı' denen ekibin uyguladığı hak ihlalleri, mahkumların anlattıklarıyla yansımıştı ve bunu paylaşmıştık. Mersin Cezaevi'nde de böyle bir ekip var ve bize A takımının uygulamalarıyla ilgili şikayetler geliyor."