Cezaevlerinde açlık grevi eylemi 64’üncü gününe girerken, aralarında İHD üye ve yöneticilerinin de bulunduğu bir grup, dün akşam Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde mumlar yakarak, oturma eylemi yaptı. İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, şube yöneticileri ve üyelerinin katıldığı eylemde, İHD’liler önce cezaevi önünde oturarak mumlar yaktı. Raci Bilici, cezaevlerindeki eylemlerin artık tehlikeli boyuta ulaştığını; kamuoyunun bu duruma daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi. Açlık grevindeki eylemcilerin isteklerinin meşru ve insani olduğunu ifade eden Bilici, bunların karşılanması halinde ülkede akan kanın duracağını iddia etti.

"ŞOV YAPIYOR DEDİKLERİNİZ ÖLÜM SINIRINDA"

Başbakan Erdoğan’ın açlık greviyle ilgili değerlendirmelerine de tepki gösteren Bilici, "Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyoruz; bakın burada önünde bulunduğumuz cezaevinde şov yapılmıyor, oyun oynanmıyor. İnsan hayatı üzerinde oyun oynanmaz. Bunu anlayın artık. Şov yapıyor dediğiniz insanlar ölüm sınırında. Daha önce de bu tarz eylemler için benzer ifadeler kullanılmıştı. Ancak, o insanlar hayatlarını kaybetti. Şov yapmadıklarını herkes gördü. Artık siz de bu söylemlerinizden vazgeçin ve bu grevlerin sona ermesi için çaba gösterin" dedi.

Bilicinin konuşmasının ardından İHD’liler, yaktıkları mumların önünde yarım saat oturduktan sonra cezaevi önünden ayrıldılar.