İHD Hakkari Şubesi tarafından Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanooğlu, BDP il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Basın metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, medyaya 'Oslo Görüşmeleri' olarak yansıyan görüşmeler sonucunda gelinen aşamada, barışçıl yöntemler seçeneklerinin dışına çıkarıldığını söyledi. Akbulut şöyle dedi:

"Özel yetkili savcılar tarafından sürdürülen KCK operasyonları hükümet tarafından sahiplenilmektedir. Bu operasyonlar ile 7 bin civarında milletvekilleri, parti yöneticisi, belediye başkanları, meclis üyeleri, gazeteci, avukat, akademisyen ve yazarlar tutuklanamıştır. KCK yargılanmaları sırasında talep edilen Kürtçe savunma talebi konusunda hiç bir ılımlı adım atılmamıştır. Bu bağlamda, kırsal alanda operasyon ve çatışmalara sonucu ölümler devam etmekte,İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile aile  ve avukat görüşmeleri yaklaşık 8 aydır Adalet Bakanı'nın açıklamasıyla bilinçli şekilde engellenmektedir. Yine bu konsept bağlamında, katledilen 34 Kürt gencin faillerinin bulunması konusunda isteksizlik, keyfi olarak toplantı ve gösterilere, nevruz kutlamalarının yasaklanması ve yaşam hakkına yönelik saldırılara varan şiddet bu kapsamda değerlendirilmekte ve devam etmektedir."

Cezaevlerindeki tutuklular için başlatılan açlık grevlerine de dikkat çeken Akbulut, hükümetten taleplerine ilişkin olmulu yanıt gelmeyince, aralarında BDP milletvekilleri ve yerel seçilmişlerin de olduğu tutuklu-hükümlülerin eylemlerini 20 Ocak 2012 tarihinden bu yana süresiz, dönüşümsüz açlık grivine çevirdiklerini söyledi. Akbulut, "Ölüm, kapıları çalınmadan hükümete sesleniyoruz; Kürt dili üzerindeki her türlü baskının kaldırılması ve kamusal alanda kabul görmesi için yasal güvenceye alınması, bütün siyasi mahpusların serbest bırakılması, askeri operasyonların durdurulması, Öcalan üzerindeki Kürt ve Türk annelerinin döktükleri gözyaşı sona ermelidir" dedi.



BD(FE/İD)