Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP il Başkan Vekili Rahmi Kurt, Kesk, Kurdi-Der, Mazlum-Der ve belediye meclis üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu.

Akbulut, Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan PKK ile PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül'de başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinin 36'ncı gününe girdiğini belirtti.

ADALET BAKANLIĞI'NA SORUMLU DAVRANMA ÇAĞRISI

Açlık grevine girenlerin, taleplerinin Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması olduğunun bilindiğini söyleyen Akbulut şöyle konuştu:

"İnsan hakları savunucuları hiçbir zaman açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesini istemezler. Bu nedenle açlık grevi eylemine başlayanların başta sağlık hakkı olmak üzere, yaşam haklarının korunması için tüm yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini savunurlar. 36'ncı gününe giren süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemcisinin sayısının giderek arttığı ve tüm PKK, PJAK davalarından yargılanan tutuklu ve hükümlülerinin greve başlayacağı bilgileri gelmektedir. Böyle bir şey gerçekleşirse binlerce kişinin sağlık ve yaşam hakkının tehlikeye gireceği de kesindir. Açlık grevindekilerin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğu ve bu nedenle de bu konuda siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerketiğini belirtmek isteriz. Bu kadar ağır bir sürecin yaşandığı Türkiye'de yeni ölümlerin yaşanmaması için Adalet Bakanlığı'nı sorumlu davranmaya ve süreci zorlaştırmamaya davet ediyoruz" diye konuştu.



BD(FE/AK)